Spenat- och ostpaj med tomatsallad

Paj, mitt i veckan? Jajamen! Här är den fylld med spenat och ost. I spenatblandningen så hittar du även lök och solroskärnor, och givetvis hälls lite äggstanning på för att pajen ska sätta sig i ugnen. Ät med en sallad smaksatt med rödvinsvinäger och färsk basilika. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Ingredienser
4 portioner
1 msk smör eller margarin
250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
1 gul lök
1 tsk olja
200 g färsk spenat
1 vitlöksklyfta
1 dl solrosfrön
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
6 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g cottage cheese
150 g riven ost
Sallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 rödlök
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
20 g färsk basilika
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3586 KJ / 859 kCal
Fett57 g
Salt3.3 g
Kolhydrater36 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
16 stMycket god smak och textur men den stannade inte. Rinnig. Ändra receptet ICA!
Britta
Den är tyvärr alldeles för vattnig..
Sandra
Ändrade så här och det blev jättegott: • Tinade spenaten och lät den rinna av. • Ökade till 2 vitlöksklyftor. • Minskade till 250 g Keso som fick rinna av. • Bytte persilja mot 1 msk timjan. • Ökade till 250 g riven ost. Tryckte ned den i äggstanningen. • Ökade till 45 min i ugnen. Peter
Peter