Spenat- och ostpaj med tomatsallad

Paj, mitt i veckan? Jajamen! Här är den fylld med spenat och ost. I spenatblandningen så hittar du även lök och solroskärnor, och givetvis hälls lite äggstanning på för att pajen ska sätta sig i ugnen. Ät med en sallad smaksatt med rödvinsvinäger och färsk basilika. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Ingredienser
4 portioner
1 msk smör eller margarin
250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
1 gul lök
1 tsk olja
200 g färsk spenat
1 vitlöksklyfta
1 dl solrosfrön
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
6 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g cottage cheese
150 g riven ost
Sallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 rödlök
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
20 g färsk basilika
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3586 KJ / 859 kCal
Fett57 g
Salt3.3 g
Kolhydrater36 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
16 stMycket god smak och textur men den stannade inte. Rinnig. Ändra receptet ICA!
Britta
Den är tyvärr alldeles för vattnig..
Sandra
Ändrade så här och det blev jättegott: • Tinade spenaten och lät den rinna av. • Ökade till 2 vitlöksklyftor. • Minskade till 250 g Keso som fick rinna av. • Bytte persilja mot 1 msk timjan. • Ökade till 250 g riven ost. Tryckte ned den i äggstanningen. • Ökade till 45 min i ugnen. Peter
Peter
Alldeles för mycket Keso i receptet!! Det hjälper inte att minska på mjölken. Så - minska mängden keso och låt vattna ur innan, öka andelen mjölk i äggstanningen istället och öka även mängden riven ost. Med andra ord, gör mer enligt en traditionellt pajrecept.
Monique
Katastrof! Vattnigt, Vattnigt, Vattnigt. Kolla recept för annan paj innan ni gör denna.
Martin
Pajen var god, men den blev väldigt vattnig. Kanske den blir bättre om man låter keson rinna av?
Erika
6 ägg till en äggstanning till en vanlig paj!? Har inte gått klart i ugnen än så vet inte hur den blir men fick kasta halva äggstanningen och kasserade därför 3 ägg helt i onödan. Synd jag inte tänkte mig för när jag knäckte äggen!
Sofie viktoria
Otroligt god!! Min pajform var lite i de mindre laget och fick klippa bort lite deg från kanterna. Tog dessutom mindre ägg i stavningen och mindre cottage cheese! Lite längre tid i ugnen! Min blev klockren och inte nå rinnig alls!! De som säkert kan missuppfattas är att allas ugnar beter sig olika. Vad du väljer att använda för slags form till din paj är också relevant. En av dom godaste pajerna jag fått till iallafall. Succé!
Isabella
Usch, först o främst så var degen i massor av småbitar när vi rullade ut den. När den väl var färdig så var botten vattning och geggig och otroligt smaklös. Stanningen smakade inte någonting. Det var hungriga barn som gick iväg på sin träning ikväll och på måndag avbokar jag ICA matkasse för gott. Detta var droppen på en längre tids besvikelse. Mycket synd för det är smidigt att ha matkassen men när recepten antingen är smaklösa eller ingredienserna underdåniga så är det inte värt det längre....
Anne
Hej Anne! Vad tråkigt att höra. Ta gärna kontakt med vår Kundservice, de hjälper dig gärna med dina synpunkter på matkassens innehåll! Hälsningar Elina
ICA-köket
Fruktansrt rinnig vilket gjorde att den såg mycket oaptitlig ut. Stor besvikelse ):
Therese