Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenat- och ostbiff med citronmarinerad couscous

En saftig couscoussallad som du får till med en dressing med citron och honung bland annat. Dressingen ger couscousen en härlig syrlig smak som passar fint till de vegetariska biffarna av spenat och ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 180˚C.
  2. Värm biffarna i ugnen 18-20 minuter.
  3. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Marinad: Blanda olivoljan med pressad citron- och limesaft. Smaka av med salt, honung och citronpeppar.
  5. Dela, kärna och skär paprikorna i bitar. Ansa och strimla purjolöken. Stek allt i oljan.
  6. Blanda couscousen med marinaden och till sist de stekta grönsakerna.
  7. Till servering: Servera den ljumma couscoussalladen med biffarna och lime- och citronklyftor. Garnera gärna med mynta.

För alla

Fri från laktos. Innehåller ägg, gluten och mjölkprotein.

Receptet kommer från Hälsans Kök.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 förp spenat och ostbiffar (t ex Hälsans Kök Spenat & Ostbiffar)
  • 2 port couscous
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk olja
Marinad
  • 3 msk olivolja
  • 1 citronklyfta
  • 1 limeklyfta
  • salt
  • honung
  • citronpeppar
Till servering
  • lime
  • citron
  • gärna myntablad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2975 kJ / 712 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept