Spenat- och ostbiff med citronmarinerad couscous
En saftig couscoussallad som du får till med en dressing med citron och honung bland annat. Dressingen ger couscousen en härlig syrlig smak som passar fint till de lakto-ovo vegetariska biffarna av spenat och ost.
Ingredienser
2 portioner
1 förp biffar spenat och ost (à 200 g)
2 port couscous (gärna fullkorn)
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 purjolök
1 msk olja
Marinad
3 msk olivolja
1 citronklyfta
1 limeklyfta
salt
honung
citronpeppar
Till servering
lime
citron
gärna myntablad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2975 KJ / 712 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater83 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott!
Katja
2021-11-02