Tapenadespätta i röd paprikasås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tapenadespätta i röd paprikasås

Trevligt och smarrigt recept på fisk som du tillagar i mikrovågsugnen. Spättafilén får en ljuv smak med oliver och en underbart smakrik sås av paprika och vitt vin. Tapenadespätta i röd paprikasås serveras med ris och broccoli.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Lägg bitarna i en mikrosäker form. Häll över grädde och vin. Tilllaga på full effekt (max 800W), i ca 4 minuter.
  2. Mixa paprikan med grädden och vinet i en matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Häll tillbaka såsen i formen.
  3. Finfördela oliverna med oljan i en minihacker eller matberedare eller med mixerstav.
  4. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda e d. Krydda med citronpeppar. Fördela olivröran på filéerna och vik ihop till börsar. Lägg börsarna i paprikasåsen. Tillaga på full effekt (max 800W) i 5 minuter. Ta ut formen och låt stå någon minut.
  5. Rosta mandelspån på en tallrik på full effekt (max 800W) i ca 1-2 minuter. Strö mandeln över fisken och servera med ris och broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 liten burk gröna oliver (à 140 g)
  • 1 msk olivolja
  • 600 g spättafilé
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 1/2 dl mandelspån
Lägg till i inköpslistan