Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Stekt biff

Vill du steka biff till middagen, gör då på detta sätt så får du en välsmakande saftig köttbit att servera. Skivor av utskuren biff kryddas innan stekning och köttet får sedan en enkel smakhöjare i form av citronjuice och soja påpenslat.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta ut köttet ca 30 minuter före tillagning, så att det blir rumstempererat.
  2. Krydda köttet på båda sidorna med salt och peppar. Låt det ligga ca 10 minuter.
  3. Stek biffarna 2–3 minuter på varje sida i smör och olja i en stor stekpanna. Skär ev ett litet snitt och kontrollera att köttet är stekt som du önskar. Fortsätt annars att steka ytterligare någon minut.
  4. Ta från värmen och låt köttet vila ca 5 minuter. Pensla ev på en blandning av citronjuice och soja. Det lyfter köttsmaken.
  5. Servera köttet med Rödvinssås. Klyftpotatis, lättkokta grönsaker och en grönsallad är gott till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos-/mjölkproteinfri: byt smör mot laktosfritt/mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor utskuren biff (à 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • ev 2 tsk färskpressad citronjuice
  • ev 2 tsk japansk soja
  • 1 sats rödvinssås (se länk nedan under steg 5)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?