Stekt biff
Vill du steka biff till middagen, gör då på detta sätt så får du en välsmakande saftig köttbit att servera. Skivor av utskuren biff kryddas innan stekning och köttet får sedan en enkel smakhöjare i form av citronjuice och soja påpenslat.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
4 portioner
4 skivor utskuren biff (à 125 g)
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 msk smör
1 msk rapsolja
ev 2 tsk färskpressad citronjuice
ev 2 tsk japansk soja
1 sats rödvinssås (se länk nedan under steg 5)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Nu har jag provat allt kött som jag har gjort när jag var yngre Är nu 81 år och varken lövbiff eller minutbiff eller något annat kött Så är den seg Finns inga senor som är synliga men den är seg alltid Har tidigare kunnat använda högrev i fina skivor och stekt dom är då möra och fina Men i dag går det inte alls Fast jag gör samma som jag gjort alltid VAR LIGGER FELET
Gun birgitta
2024-04-23