Pastasallad i gult | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastasallad i gult

Läcker och färgsprakande sallad med pasta, krispiga rädisor, fräsch mango och gul paprika. Pastasalladen vänder du ner i en sås av matlagningsyoghurt, söt honung och gurkmeja. Salladen är rik på både smak och färg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala pärllöken. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  3. Lägg lök och paprika i pastavattnet när ca 5 minuter av koktiden återstår. Häll av vattnet och spola hastigt av pasta och grönsaker med kallt vatten. Låt rinna av.
  4. Skala och skär bort den platta kärnan i mitten på mangon. Skär fruktköttet i bitar.
  5. Sås: Blanda samman ingredienserna till såsen i en stor skål. Vänd i pasta, grönsaker och frukt.
  6. Skölj och hacka rädisorna. Strössla rädishack över salladen.
  7. Servera pastasalladen med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex spiraler
  • 250 g pärllök
  • 2 gula paprikor
  • 1 mango
  • 1 knippa rädisor
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1/2 msk gurkmeja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1880 kJ / 450 kCal
Fett: 6 g
Läs mer om näringsvärden