Spenat- och basilikafrittata med rotfruktspytt och fetaostkvarg

40
0
Spenat- och basilikafrittata med rotfruktspytt och fetaostkvarg

Ny, grön favorit: spenat- och basilikafrittata! Med en förpackning vegetariskt pytt är frittatan dessutom enkel att svänga ihop. Servera med krämig fetaostkvarg och en sallad.

Skriv ut
Spenat- och basilikafrittata med rotfruktspytt och fetaostkvarg

Ingredienser

4 portioner

Frittata

2
förp vegetarisk pytt (à 500 g)
1 tsk
olivolja
-
salt och svartpeppar
65 g
babyspenat
1
kruka basilika
2 dl
mjölk
1 tsk
salt
8
ägg

Fetaostkvarg

150 g
fetaost
2 dl
kvarg (0,1%)
2 msk
mjölk

Till servering

mixad sallad

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfri fetaost och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2023 KJ / 484 kCal
Fett 24.7 g
Salt 3.52 g
Kolhydrater 28.4 g
Protein 33.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept