Spenat- och basilikafrittata med rotfruktspytt och fetaostkvarg

Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat
0
Spenat- och basilikafrittata med rotfruktspytt och fetaostkvarg

Ny, grön favorit: spenat- och basilikafrittata! Med en förpackning vegetariskt pytt är frittatan dessutom enkel att svänga ihop. Servera med krämig fetaostkvarg och en sallad.

Spenat- och basilikafrittata med rotfruktspytt och fetaostkvarg

Ingredienser

4 portioner

Frittata

2   förp vegetarisk pytt (à 500 g)
1 tsk  olivolja
salt
svartpeppar
65 g  babyspenat
1   kruka basilika
2 dl  mjölk
1 tsk  salt
8   ägg

Fetaostkvarg

150 g  fetaost
2 dl  kvarg (0,1%)
2 msk  mjölk

Till servering

mixad sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2023 KJ / 484 kCal
Fett24.7 g
Salt3.52 g
Kolhydrater28.4 g
Protein33.7 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Frittata med rotfrukter, oregano och fetaost
Betyg 3 av 5.
163 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frittata med rotfrukter oregano och fetaost
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt halloumi med grynsallad och myntafil
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Omelett med champinjoner, spenat och gräslök
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegopytt med minichorizo och bakade tomater
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergine- och getostburgare med pestokvarg
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga