Spenat- och basilikafrittata med rotfruktspytt och fetaostkvarg
Ny, grön favorit: spenat- och basilikafrittata! Med en förpackning vegetariskt pytt är frittatan dessutom enkel att svänga ihop. Servera med krämig fetaostkvarg och en sallad.
Ingredienser
4 portioner
Frittata
2 förp vegetarisk pytt (à 500 g)
1 tsk olivolja
salt
svartpeppar
65 g babyspenat
1 kruka basilika
2 dl mjölk
1 tsk salt
8 ägg
Fetaostkvarg
150 g fetaost
2 dl kvarg (0,1%)
2 msk mjölk
Till servering
mixad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2023 KJ / 484 kCal
Fett24.7 g
Salt3.52 g
Kolhydrater28.4 g
Protein33.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer