Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Aubergine- och getostburgare med pestokvarg

Varm och len getost på tunna stekta auberginskivor. Till det en röra gjord på kvarg och pesto. In med det och lite grönsaker mellan två hamburgerbröd, så har du en enkel, mättande och smakrik måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär auberginen i 8 skivor (för 4 port), ca 1 centimeter tjocka. Stek dem gyllene i olivoljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg hälften av aubergineskivorna i en ugnsäker form. Lägg osten på aubergineskivorna och lägg på resten av skivorna som lock. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter tills chèvren är varm.
  3. Rör ihop kvarg och pesto och smaka av med salt.
  4. Skiva tomaterna. Rosta bröden.
  5. Bred pestokvargen på underdelarna av bröden. Lägg på spenat, tomater och aubergineburgare och överdelarna av bröden som lock.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (peston).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor chèvreost (à ca 75 g)
  • 2 dl naturell kvarg
  • 2 msk pesto
  • 2 tomater
  • 4 hamburgerbröd
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan