Frittata med rotfrukter, oregano och fetaost

163
1
Frittata med rotfrukter, oregano och fetaost

Frittata är en matig och omelettliknande rätt. I det här receptet steks vegetarisk pytt, rotselleri och sojabönor för att sedan blandas med gräddig äggblandning. Den färdiga pytten toppas sedan med hackad oregano och fetaost. Bryt av med en syrlig och krispig sallad marinerad i lite vinäger och olja.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017

Frittata med rotfrukter, oregano och fetaost

Ingredienser

4 portioner

Frittata

ca 250 g
rotselleri
500 g
vegetarisk pytt
2 msk
olivolja
250 g
sojabönor
1/2
kruka oregano
150 g
fetaost
8
ägg
1 1/2 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Sallad

1
grön paprika
1
gurka
1
rödlök
2
tomater
1 msk
vinäger
1 msk
olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost, och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

163

Kommentar

Kajsa

1/4/2017

Jättegod! Vi använde oss inte av färdig pytt men hackade potatis, morot, palsternacka och rotselleri. Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 2813 KJ / 674 kCal
Fett 39 g
Salt 4 g
Kolhydrater 39 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept