Frittata med rotfrukter, oregano och fetaost
Frittata är en matig och omelettliknande rätt. I det här receptet steks vegetarisk pytt, rotselleri och sojabönor för att sedan blandas med gräddig äggblandning. Den färdiga pytten toppas sedan med hackad oregano och fetaost. Bryt av med en syrlig och krispig sallad marinerad i lite vinäger och olja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017
Ingredienser
4 portioner
Frittata
ca 250 g rotselleri
500 g vegetarisk pytt
2 msk olivolja
250 g sojabönor
1/2 kruka oregano
150 g fetaost
8 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Sallad
1 grön paprika
1 gurka
1 rödlök
2 tomater
1 msk vinäger
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2813 KJ / 674 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater39 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod! Vi använde oss inte av färdig pytt men hackade potatis, morot, palsternacka och rotselleri. Mums!
Kajsa
2017-01-04