Frittata med rotfrukter, oregano och fetaost

Betyg 3 av 5.
163 personer har röstat
1
Frittata med rotfrukter, oregano och fetaost

Frittata är en matig och omelettliknande rätt. I det här receptet steks vegetarisk pytt, rotselleri och sojabönor för att sedan blandas med gräddig äggblandning. Den färdiga pytten toppas sedan med hackad oregano och fetaost. Bryt av med en syrlig och krispig sallad marinerad i lite vinäger och olja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017

Frittata med rotfrukter, oregano och fetaost

Ingredienser

4 portioner

Frittata

ca 250 g rotselleri
500 g vegetarisk pytt
2 msk olivolja
250 g sojabönor
1/2 kruka oregano
150 g fetaost
8 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Sallad

1 grön paprika
1 gurka
1 rödlök
2 tomater
1 msk vinäger
1 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
163 personer har röstat

Kommentar

Jättegod! Vi använde oss inte av färdig pytt men hackade potatis, morot, palsternacka och rotselleri. Mums!

Kajsa

2017-01-04

Näringsvärde per portion

Energi2813 KJ / 674 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater39 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Frittata med rotfrukter oregano och fetaost
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Rotfruktspytt med rosmarin och halloumi
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frittata med chèvre och sojabönor
Betyg 3.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Say cheese - ostomelett med jalpeño
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fritatta med spenat och canellinibönor
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga