Spenat- och baconpannkaka

21
0
Spenat- och baconpannkaka

Lite matigare pannkakor med spenat och bacon. Spenaten mixas ner i smeten medan baconet knapersteks och strösslas på vid servering. Passar bra både till middag och till brunchen!

Spenat- och baconpannkaka

Ingredienser

4 portioner
2 förp bacon (à 140 g)
65 g babyspenat
4 1/2 dl mjölk (gärna 3 %)
1/2 dl vatten
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (150 g för 4 port)
1/2 tsk salt
2 - 3 msk smör eller margarin

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Tips

Väldigt gott med rårörda lingon till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2418 KJ / 578 kCal
Fett 40 g
Salt 269 g
Kolhydrater 33 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden