Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenat- och baconpannkaka

Lite matigare pannkakor med spenat och bacon. Spenaten mixas ner i smeten medan baconet knapersteks och strösslas på vid servering. Passar bra både till middag och till brunchen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla och stek baconet knaprigt i en stekpanna.
  2. Mixa spenat, mjölk och vatten till en slät grön smet med en stavmixer eller i en mixer och tillsätt sedan äggen. 
  3. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner spenatmjölken i mjölblandningen till en slät smet.
  4. Stek pannkakor i matfettet i en stekpanna.
  5. Strö knaperstekta baconstrimlor på pannkakorna och servera.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Tips

Väldigt gott med rårörda lingon till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 65 g babyspenat
  • 4 1/2 dl mjölk (gärna 3 %)
  • 1/2 dl vatten
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl (150 g för 4 port)
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2418 kJ / 578 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer