Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Rostade potatishalvor med tonfisk i avokadogräddfil

Med en burk tonfisk hemma kan man komma riktigt långt – till exempel kan man svänga ihop den här rätten med potatishalvor, avokado och gräddfil. Lika gott som enkelt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Dela potatisen i halvor. Blanda dem med oljan och krydda med salt och peppar i en bunke. Häll ut potatisen på den förvärmda plåten. Sätt in den mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är klar.
  3. Låt tonfisken rinna av.
  4. Dela och ta ur kärnan ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet, mosa det i en bunke, tillsätt tonfisken och fördela den med avokadon. Blanda i gräddfil och vinäger. Smaksätt med salt, peppar och ev. chilipulver.
  5. Servera potatisen med tonfisk- och avokadogräddfilen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Ge tonfiskröran fräschör genom att blanda i ett rivet äpple.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 1 burk tonfisk i vatten (à 185 g)
  • 2 avokado
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ev. 2 krm chilipulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1865 kJ / 447 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept