Rostade potatishalvor med tonfisk i avokadogräddfil

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
0Klimatsmart
Rostade potatishalvor med tonfisk i avokadogräddfil

Med en burk tonfisk hemma kan man komma riktigt långt – till exempel kan man svänga ihop den här rätten med potatishalvor, avokado och gräddfil. Lika gott som enkelt!

Rostade potatishalvor med tonfisk i avokadogräddfil

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
2 msk  olja
salt och svartpeppar
1   burk tonfisk i vatten (à 185 g)
2   avokado
2 dl  gräddfil
1 tsk  vitvinsvinäger
ev. 2 krm  chilipulver

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Ge tonfiskröran fräschör genom att blanda i ett rivet äpple.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1865 KJ / 447 kCal
Fett24 g
Salt0.4 g
Kolhydrater40 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ljummen potatissallad med tonfisk och ägg
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskpasta med pepparrot
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisksallad med kikärtor och dijonnaise
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad potatis med tonfiskröra
Betyg 3 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tonfisksallad med sparris
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransbullar
Betyg 2.9 av 5.
173 personer har röstat
Över 60 min att tillaga