Rostade potatishalvor med tonfisk i avokadogräddfil
Med en burk tonfisk hemma kan man komma riktigt långt – till exempel kan man svänga ihop den här rätten med potatishalvor, avokado och gräddfil. Lika gott som enkelt!
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 msk olja
salt och svartpeppar
1 burk tonfisk i vatten (à 185 g)
2 avokado
2 dl gräddfil
1 tsk vitvinsvinäger
ev. 2 krm chilipulver
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Ge tonfiskröran fräschör genom att blanda i ett rivet äpple.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1865 KJ / 447 kCal
Fett24 g
Salt0.4 g
Kolhydrater40 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer