Rostade potatishalvor med tonfisk i avokadogräddfil

Betyg 3.3 av 5.
29 personer har röstat
0Klimatsmart
Rostade potatishalvor med tonfisk i avokadogräddfil

Med en burk tonfisk hemma kan man komma riktigt långt – till exempel kan man svänga ihop den här rätten med potatishalvor, avokado och gräddfil. Lika gott som enkelt!

Rostade potatishalvor med tonfisk i avokadogräddfil

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 msk olja
salt
svartpeppar
1 burk tonfisk i vatten (à 185 g)
2 avokado
2 dl gräddfil
1 tsk vitvinsvinäger
ev. 2 krm chilipulver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1865 KJ / 447 kCal
Fett24 g
Salt0.4 g
Kolhydrater40 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalkonfilé tonnato
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tonfisk niçoise
Betyg 2.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisksallad med kikärtor och dijonnaise
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad potatis med krämig tonfiskröra
Betyg 4.6 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisknicoise
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fyllda tomater
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga