UNDER 15 MIN | Enkel

Sallad med vita bönor och citronmarinerad mozzarella

Isbergssallad blir hur gott som helst med rätt smaker och tillbehör! Som i den här salladen blandas vita bönor och citronmarinerad mozzarella. Servera innan maten eller ställ fram en stor skål och låt det vara middagens tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll bönorna i ett durkslag, skölj dem och låt rinna av. Ansa och strimla salladen fint. Lägg salladen och bönorna på ett fat.
  2. Skär mozzarellan i fina tärningar. Skölj citronen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Blanda mozzarellatärningarna med citronskalet, -saften och olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  3. Ringla citron- och mozzarelladressingen över salladen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
  • 1 isbergssallad
  • 125 g mozzarella
  • 1 citron (skal och 1 msk citronsaft för 4 port)
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1836 kJ / 439 kCal