Honungsstekta äpplen med skorpsmulor och kvarg

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
0
Honungsstekta äpplen med skorpsmulor och kvarg

För ont om tid att göra äppelpaj? Testa den här enkla äppeldesserten istället! Honungsstekta äppelklyftor toppas med kvarg och kardemummaskorpsmul. Servera i en skål eller lyxa till det med portionsglas.

Honungsstekta äpplen med skorpsmulor och kvarg

Ingredienser

4 portioner
4   äpplen
2 msk  smör
1 msk  flytande honung
4   kardemummaskorpor
2 dl  kvarg (10 %)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria skrorpor.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut kvarg mot havre-, soja- eller risbaserad yoghurtprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi855 KJ / 205 kCal
Fett11.8 g
Salt0.21 g
Kolhydrater16.7 g
Protein7.5 g

Testa liknande recept

Äppelklyftor med pecannötskvarg
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Julmacka med äpple och senap
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lättfrusen äppelyoghurt
Betyg 2.8 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabaguetter med äpple
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpa- och äppelbröd i långpanna
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtglass med honungsstekta äpplen
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga