Honungsstekta äpplen med skorpsmulor och kvarg
![Honungsstekta äpplen med skorpsmulor och kvarg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_120960/cf_259/honungsstekta_applen_med_skorpsmulor_och_kvarg.jpg)
För ont om tid att göra äppelpaj? Testa den här enkla äppeldesserten istället! Honungsstekta äppelklyftor toppas med kvarg och kardemummaskorpsmul. Servera i en skål eller lyxa till det med portionsglas.
![Honungsstekta äpplen med skorpsmulor och kvarg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_120960/cf_259/honungsstekta_applen_med_skorpsmulor_och_kvarg.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 äpplen
2 msk smör
1 msk flytande honung
4 kardemummaskorpor
2 dl kvarg (10 %)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria skrorpor.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut kvarg mot havre-, soja- eller risbaserad yoghurtprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi855 KJ / 205 kCal
Fett11.8 g
Salt0.21 g
Kolhydrater16.7 g
Protein7.5 g
Kommentarer