Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Honungsstekta äpplen med skorpsmulor och kvarg

För ont om tid att göra äppelpaj? Testa den här enkla äppeldesserten istället! Honungsstekta äppelklyftor toppas med kvarg och kardemummaskorpsmul. Servera i en skål eller lyxa till det med portionsglas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  2. Stek äpplena i smöret i en stekpanna tills de får fin färg. Ringla över honungen och blanda.
  3. Lägg äpplena i en skål, smula över skorporna och servera med kvargen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria skrorpor.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut kvarg mot havre-, soja- eller risbaserad yoghurtprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 msk flytande honung
  • 4 kardemummaskorpor
  • 2 dl kvarg (10 %)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 855 kJ / 205 kCal