Spenat- och baconpannkaka

Betyg 2.7 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Spenat- och baconpannkaka

Lite matigare pannkakor med spenat och bacon. Spenaten mixas ner i smeten medan baconet knapersteks och strösslas på vid servering. Passar bra både till middag och till brunchen!

Spenat- och baconpannkaka

Ingredienser

4 portioner
2 förp bacon (à 140 g)
65 g babyspenat
4 1/2 dl mjölk (gärna 3 %)
1/2 dl vatten
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (150 g för 4 port)
1/2 tsk salt
2 - 3 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2418 KJ / 578 kCal
Fett40 g
Salt2.69 g
Kolhydrater33 g
Protein22 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ägg och kaviarröra på knäcke
    Betyg 3.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnspannkaka med bacon
    Betyg 4.1 av 5.66 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad