Flundra med äpple och pepparrot

Betyg 1.5 av 5.
4 personer har röstat
3
Flundra med äpple och pepparrot

Stek den panerade flundran gyllengul i stekpannan och servera den till kokt potatis, broccoli och en krispig gräddfilssås med äpple och pepparrot. Du väljer själv hettan i såsen genom mängden pepparrot.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Flundra med äpple och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
600 g spättafilé
900 g fast potatis
1 grönt äpple
2 msk riven pepparrot
1 1/2 dl gräddfil
salt
peppar
250 g broccoli
2 msk smör eller margarin

Panering

3 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och gott. Toppen!

Roger

2023-09-10

Myckert gott! Jag gjorde ett mos på broccoli och potatis, blev kanongott. Ta mindre pepparrot i den kalla såsen. Jag tillsatte en matsked majonäs, röd stenbitsrom och dill-smaskens!

Lisa

2012-02-23

riktigt gott och såsen var pricken över i

Jeanette

2012-02-23

Näringsvärde per portion

Energi2432 KJ / 582 kCal
Fett14.8 g
Kolhydrater67.2 g
Protein38.2 g

Testa liknande recept

Spätta med gräddkokt kålrabbi och syrad lök
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättarullar med pepparrot och rödbetor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtpanerad spättafilé
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med dillsås och picklad gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med baconsås
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tapenadefyllda spättafiléer
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga