Flundra med äpple och pepparrot

4
2
Flundra med äpple och pepparrot

Stek den panerade flundran gyllengul i stekpannan och servera den till kokt potatis, broccoli och en krispig gräddfilssås med äpple och pepparrot. Du väljer själv hettan i såsen genom mängden pepparrot.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Flundra med äpple och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
600 g spättafilé
900 g fast potatis
1 grönt äpple
2 msk riven pepparrot
1 1/2 dl gräddfil
salt och peppar
250 g broccoli
2 msk smör eller margarin

Panering

3 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Lisa

2012-02-23

Myckert gott! Jag gjorde ett mos på broccoli och potatis, blev kanongott. Ta mindre pepparrot i den kalla såsen. Jag tillsatte en matsked majonäs, röd stenbitsrom och dill-smaskens!

Jeanette

2012-02-23

riktigt gott och såsen var pricken över i

Näringsvärde per portion

Energi 2432 KJ / 582 kCal
Fett 14.8 g
Kolhydrater 67.2 g
Protein 38.2 g
Läs mer om näringsvärden