Flundra med äpple och pepparrot

Stek den panerade flundran gyllengul i stekpannan och servera den till kokt potatis, broccoli och en krispig gräddfilssås med äpple och pepparrot. Du väljer själv hettan i såsen genom mängden pepparrot.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Ingredienser
4 portioner
600 g spättafilé
900 g fast potatis
1 grönt äpple
2 msk riven pepparrot
1 1/2 dl gräddfil
salt och peppar
250 g broccoli
2 msk smör eller margarin
Panering
3 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2432 KJ / 582 kCal
Fett14.8 g
Kolhydrater67.2 g
Protein38.2 g
Kommentarer
Enkelt och gott. Toppen!
Roger
2023-09-10Myckert gott! Jag gjorde ett mos på broccoli och potatis, blev kanongott. Ta mindre pepparrot i den kalla såsen. Jag tillsatte en matsked majonäs, röd stenbitsrom och dill-smaskens!
Lisa
2012-02-23riktigt gott och såsen var pricken över i
Jeanette
2012-02-23