Flundra med äpple och pepparrot | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Flundra med äpple och pepparrot

Stek den panerade flundran gyllengul i stekpannan och servera den till kokt potatis, broccoli och en krispig gräddfilssås med äpple och pepparrot. Du väljer själv hettan i såsen genom mängden pepparrot.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Strimla äpplet tunt och blanda med pepparrot och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär broccolin i buketter och strimla stjälken. Koka allt mjukt några minuter i saltat vatten. Låt rinna av.
  5. Panering: Krydda mjölet med salt och peppar och vänd fisken i mjölblandningen. Stek den i matfettet enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera fisken med broccoli, potatis, samt äpple- och pepparrotsröra.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g spättafilé
  • 900 g fast potatis
  • 1 grönt äpple
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 250 g broccoli
  • 2 msk smör eller margarin
Panering
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2432 kJ / 582 kCal