Spätta meunière med tomat och basilika

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Spätta meunière med tomat och basilika

Rödspättafiléer steks gyllenbruna i en panna och blir fantastiskt krispiga och goda! Servera direkt med pressad potatis och basilikasky med tomat, oliver, citronsaft och lök. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014

Spätta meunière med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödspättafiléer
900 g  fast potatis
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
1   citron
1/2   kruka basilika
125 g  champinjoner
250 g  körsbärstomater
1/2   burk soltorkade tomater (à 200 g)
1 msk  olivolja
1 dl  urkärnade svarta oliver
1/2 dl  lag från oliverna
1 1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
ca 5 msk  vetemjöl
3 msk  smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2666 KJ / 635 kCal
Fett19 g
Salt4.1 g
Kolhydrater60 g
Protein51 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta med potatispuré
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Purjofylld spätta med oliver och tomat
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spättafilé med sallad
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga