Spätta meunière med tomat och basilika
Rödspättafiléer steks gyllenbruna i en panna och blir fantastiskt krispiga och goda! Servera direkt med pressad potatis och basilikasky med tomat, oliver, citronsaft och lök. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafiléer
900 g fast potatis
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 citron
1/2 kruka basilika
125 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1/2 burk soltorkade tomater (à 200 g)
1 msk olivolja
1 dl urkärnade svarta oliver
1/2 dl lag från oliverna
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 5 msk vetemjöl
3 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2666 KJ / 635 kCal
Fett19 g
Salt4.1 g
Kolhydrater60 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer