Spätta meunière med tomat och basilika

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Spätta meunière med tomat och basilika

Rödspättafiléer steks gyllenbruna i en panna och blir fantastiskt krispiga och goda! Servera direkt med pressad potatis och basilikasky med tomat, oliver, citronsaft och lök. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014

Spätta meunière med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödspättafiléer
900 g  fast potatis
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
1   citron
1/2   kruka basilika
125 g  champinjoner
250 g  körsbärstomater
1/2   burk soltorkade tomater (à 200 g)
1 msk  olivolja
1 dl  urkärnade svarta oliver
1/2 dl  lag från oliverna
1 1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
ca 5 msk  vetemjöl
3 msk  smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2666 KJ / 635 kCal
Fett19 g
Salt4.1 g
Kolhydrater60 g
Protein51 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta med potatispuré
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med oliver och salvia
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga