Spätta meunière med tomat och basilika

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Spätta meunière med tomat och basilika

Rödspättafiléer steks gyllenbruna i en panna och blir fantastiskt krispiga och goda! Servera direkt med pressad potatis och basilikasky med tomat, oliver, citronsaft och lök. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014

Spätta meunière med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafiléer
900 g fast potatis
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 citron
1/2 kruka basilika
125 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1/2 burk soltorkade tomater (à 200 g)
1 msk olivolja
1 dl urkärnade svarta oliver
1/2 dl lag från oliverna
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 5 msk vetemjöl
3 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2666 KJ / 635 kCal
Fett19 g
Salt4.1 g
Kolhydrater60 g
Protein51 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta med potatispuré
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med curryremoulad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med oliver och salvia
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga