Spätta meunière med tomat och basilika

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Spätta meunière med tomat och basilika

Rödspättafiléer steks gyllenbruna i en panna och blir fantastiskt krispiga och goda! Servera direkt med pressad potatis och basilikasky med tomat, oliver, citronsaft och lök. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014

Spätta meunière med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafiléer
900 g fast potatis
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 citron
1/2 kruka basilika
125 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1/2 burk soltorkade tomater (à 200 g)
1 msk olivolja
1 dl urkärnade svarta oliver
1/2 dl lag från oliverna
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 5 msk vetemjöl
3 msk smör eller margarin

Gör så här

00:04:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2666 KJ / 635 kCal
Fett19 g
Salt4.1 g
Kolhydrater60 g
Protein51 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödspätta med potatispuré
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spätta med dill- och citronsås
    Betyg 3.7 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spätta meunière med curryremoulad
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spätta meunière med gubbröra
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgratäng med potatis
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad