Rödspätta med potatispuré

3
1
Rödspätta med potatispuré

Smörstekt rödspetta med potatismos gjort på mandelpotatis. Rödspätta är lätt att laga, bara att panera och steka i gyllenbrunt smör. Salt kapris och grovt rivet citronskal är goda smaksättare till fisken.

Rödspätta med potatispuré

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

800 g mandelpotatis
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Champinjoner

200 g skogschampinjoner
2 msk smör

Rödspetta

600 g rödspättafilé
2 dl vetemjöl
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Till servering

150 g smör
1 citron
3 msk finriven färsk pepparrot
1 dl kapris

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde, mjölkdryck och smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Maria

2021-10-01

Jättegott och lättlagat!

Näringsvärde per portion

Energi 3982 KJ / 952 kCal
Fett 587 g
Salt 45 g
Kolhydrater 61 g
Protein 422 g
Läs mer om näringsvärden