Rödspätta med potatispuré

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Rödspätta med potatispuré

Smörstekt rödspetta med potatismos gjort på mandelpotatis. Rödspätta är lätt att laga, bara att panera och steka i gyllenbrunt smör. Salt kapris och grovt rivet citronskal är goda smaksättare till fisken.

Rödspätta med potatispuré

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

800 g mandelpotatis
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Champinjoner

200 g skogschampinjoner
2 msk smör

Rödspetta

600 g rödspättafilé
2 dl vetemjöl
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Till servering

150 g smör
1 citron
3 msk finriven färsk pepparrot
1 dl kapris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Jättegott och lättlagat!

Maria

2021-10-01

Näringsvärde per portion

Energi3982 KJ / 952 kCal
Fett58.7 g
Salt4.5 g
Kolhydrater61 g
Protein42.2 g

Testa liknande recept

Citronpaj med björnbär
Betyg 2.6 av 5.
95 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med hollandaise och färskpotatiskompott
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås
Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pyszchna kanapka (club sandwich)
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och limeparfait med kanderade valnötter
Betyg 3.4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga