Rödspätta med potatispuré
Smörstekt rödspetta med potatismos gjort på mandelpotatis. Rödspätta är lätt att laga, bara att panera och steka i gyllenbrunt smör. Salt kapris och grovt rivet citronskal är goda smaksättare till fisken.
Ingredienser
4 portioner
Potatispuré
800 g mandelpotatis
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Champinjoner
200 g skogschampinjoner
2 msk smör
Rödspetta
600 g rödspättafilé
2 dl vetemjöl
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Till servering
150 g smör
1 citron
3 msk finriven färsk pepparrot
1 dl kapris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3982 KJ / 952 kCal
Fett58.7 g
Salt4.5 g
Kolhydrater61 g
Protein42.2 g
Kommentar
Jättegott och lättlagat!
Maria
2021-10-01