Rödspätta med potatispuré

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Rödspätta med potatispuré

Smörstekt rödspetta med potatismos gjort på mandelpotatis. Rödspätta är lätt att laga, bara att panera och steka i gyllenbrunt smör. Salt kapris och grovt rivet citronskal är goda smaksättare till fisken.

Rödspätta med potatispuré

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

800 g  mandelpotatis
2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk (3%)
1 tsk  salt
1 krm  nymald svartpeppar

Champinjoner

200 g  skogschampinjoner
2 msk  smör

Rödspetta

600 g  rödspättafilé
2 dl  vetemjöl
2 msk  smör
1 tsk  salt
2 krm  nymald svartpeppar

Till servering

150 g  smör
1   citron
3 msk  finriven färsk pepparrot
1 dl  kapris

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde, mjölkdryck och smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Jättegott och lättlagat!

Maria

2021-10-01

Näringsvärde per portion

Energi3982 KJ / 952 kCal
Fett58.7 g
Salt4.5 g
Kolhydrater61 g
Protein42.2 g

Testa liknande recept

Citronpaj med björnbär
Betyg 2.6 av 5.
95 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med hollandaise och färskpotatiskompott
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås
Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pyszchna kanapka (club sandwich)
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och limeparfait med kanderade valnötter
Betyg 3.4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga