Spätta meunière med curryremoulad
Remoulad till fisk känns kanske inte helt nytänkande, men med lite curry blir den genast lite modernare. Fisken vänds lätt i mjölet innan den steks på lätt i pannan, och den äts genast med kokt potatis, och såklart din hemmagjorda curryremoulad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 förp pickles (à 390 g)
3/4 dl majonnäs
1 tsk curry
salt
peppar
1 romansallad
1/2 ask snackgurka (à 250 g)
600 g rödspättafilé
1/2 dl vetemjöl
2 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2553 KJ / 609 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer