Spätta meunière med tartarsås

Spätta meunière med tartarsås – ett klassiskt och delikat fiskrecept där såsen gör det lilla extra. Den färska persiljan hackas tillsammans med cornichonerna som sedan blandas med smetana. Rödspättan får med sin panering en perfekt gyllenbrun och krispig yta. Avnjut potatis, tartarsåsen och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Tartarsås
1/2 kruka persilja
2 msk hackade cornichons
2 dl smetana
Rödspätta
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
800 g rödspätta
2 msk smör
Till servering
1 citron
2 hjärtsallad
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2819 KJ / 672 kCal
Fett32 g
Salt3.27 g
Kolhydrater45 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer