Spätta meunière med tartarsås

Betyg 3.1 av 5.
51 personer har röstat
0
Spätta meunière med tartarsås

Spätta meunière med tartarsås – ett klassiskt och delikat fiskrecept där såsen gör det lilla extra. Den färska persiljan hackas tillsammans med cornichonerna som sedan blandas med smetana. Rödspättan får med sin panering en perfekt gyllenbrun och krispig yta. Avnjut potatis, tartarsåsen och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015

Spätta meunière med tartarsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
1 msk  olja
salt och peppar

Tartarsås

1/2   kruka persilja
2 msk  hackade cornichons
2 dl  smetana

Rödspätta

1/2 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
800 g  rödspätta
2 msk  smör

Till servering

1   citron
2   hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Vissa barn kanske inte gillar tartarsås. Då räcker det med några droppar citron på fisken – jättegott!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2819 KJ / 672 kCal
Fett32 g
Salt3.27 g
Kolhydrater45 g
Protein48 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt spätta med citronsås
Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad rödspätta med dragonsås
Betyg 2.8 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsstekt spätta med rödbetor och brynt smör
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga