Spätta meunière med tartarsås

Betyg 3.1 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Spätta meunière med tartarsås

Spätta meunière med tartarsås – ett klassiskt och delikat fiskrecept där såsen gör det lilla extra. Den färska persiljan hackas tillsammans med cornichonerna som sedan blandas med smetana. Rödspättan får med sin panering en perfekt gyllenbrun och krispig yta. Avnjut potatis, tartarsåsen och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015

Spätta meunière med tartarsås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar

Tartarsås

1/2 kruka persilja
2 msk hackade cornichons
2 dl smetana

Rödspätta

1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
800 g rödspätta
2 msk smör

Till servering

1 citron
2 hjärtsallad

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2819 KJ / 672 kCal
Fett32 g
Salt3.27 g
Kolhydrater45 g
Protein48 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödspätta med gurkröra
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt spätta med citronsås
    Betyg 4.4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Spätta med remouladsås
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bakad rödspätta med dragonsås
    Betyg 2.8 av 5.148 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad