Stekt spätta med äggsås

Betyg 2.8 av 5.
88 personer har röstat
0
Stekt spätta med äggsås

Lyxig vardagsrätt av stekt spätta med äggsås. Ägg kokas hårda, spolas kalla, skalas och hackas ihop med dill och blandas med crème fraiche. Spättan kryddas med salt och peppar och vänds i mjöl innan den steks någon minut på varje sida. Avnjut fisken med sås, kokt potatis och ljummen broccoli.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014

Stekt spätta med äggsås

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödspättafilé
900 g  fast potatis
2   ägg
salt och peppar
2 dl  vetemjöl
1/2   ask färsk dill (à 20 g)
2 dl  crème fraiche
250 g  broccoli
2 msk  smör eller margarin

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
88 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3115 KJ / 744 kCal
Fett28 g
Salt2.48 g
Kolhydrater63 g
Protein56 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillbakad spätta med gröna ärter
Betyg 3.3 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spättafilè med ägg och dill
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med dillpickles
Betyg 2.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisspätta med dillroyal
Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga