Lyxig vardagsrätt av stekt spätta med äggsås. Ägg kokas hårda, spolas kalla, skalas och hackas ihop med dill och blandas med crème fraiche. Spättan kryddas med salt och peppar och vänds i mjöl innan den steks någon minut på varje sida. Avnjut fisken med sås, kokt potatis och ljummen broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer