Stekt spätta med äggsås
Lyxig vardagsrätt av stekt spätta med äggsås. Ägg kokas hårda, spolas kalla, skalas och hackas ihop med dill och blandas med crème fraiche. Spättan kryddas med salt och peppar och vänds i mjöl innan den steks någon minut på varje sida. Avnjut fisken med sås, kokt potatis och ljummen broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g fast potatis
2 ägg
salt och peppar
2 dl vetemjöl
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
250 g broccoli
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3115 KJ / 744 kCal
Fett28 g
Salt2.48 g
Kolhydrater63 g
Protein56 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer