Spätta meunière med dill- och romsås

Betyg 3.1 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Spätta meunière med dill- och romsås

Fantastisk spätta med dill- och romsås där den perfekt stekta spättafilén serveras tillsammans med rykande nykokt potatis, kokt bellaverde och en sås gjord på ishavsrom. Enkelt att tillaga och underbart gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015

Spätta meunière med dill- och romsås

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g fast potatis
1/2 kruka dill
2 dl crème fraiche
75 g ishavsrom
1 citron
salt
peppar
1 rödlök
1 msk olivolja
200 g bellaverde
1 dl vetemjöl
1 msk smör

Gör så här

00:03:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Smakar bra, lätt att laga. Fräsch men kanske ingen sensation. Karolina

    Patrick

Näringsvärde per portion

Energi2938 KJ / 702 kCal
Fett29 g
Salt2.4 g
Kolhydrater54 g
Protein53 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Peters magiska rödspätta
    Betyg 3.6 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödspätta meunière
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Stekt spätta med äggsås
    Betyg 2.8 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kaviarbakad spätta med gröna bönor
    Betyg 2.6 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad