Spätta med tomat och basilika

7
2
Spätta med tomat och basilika

Fisk är gott, men med väl valda ingredienser får fisksmaken verkligen komma till sin rätta. Här är det citron, basilika, oliver och tomatkräm som sätter piff på middagen. Med frasiga panerade rödspättafiléer och pressad potatis kan det inte bli annat än succé.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2014

Spätta med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafiléer
900 g fast potatis
1 vitlöksklyfta
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 citron
1 kruka basilika
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 dl urkärnade svarta oliver
1/2 dl soltorkad tomatcrème
1/2 dl vatten
salt och svartpeppar
ca 5 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Redaktionen

2014-01-20

Hej Marie! Det är en mild och aromrik creme med mustig smak från soltorkade tomater och kryddor. Färdig att använda på smörgås, bruschetta, crostini, till pasta, stekt eller grillat kött, fisk, kyckling, i salladsdressing, till kokt potatis, kokta grönsaker, bönor, pizza mm. Använd som den är eller späd med olivolja. Hoppas det smakar!

Marie

2014-01-16

Vad är soltorkad tomatcreme?

Näringsvärde per portion

Energi 2554 KJ / 609 kCal
Fett 16 g
Salt 37 g
Kolhydrater 55 g
Protein 58 g
Läs mer om näringsvärden