Spätta med tomat och basilika
Fisk är gott, men med väl valda ingredienser får fisksmaken verkligen komma till sin rätta. Här är det citron, basilika, oliver och tomatkräm som sätter piff på middagen. Med frasiga panerade rödspättafiléer och pressad potatis kan det inte bli annat än succé.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2014
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafiléer
900 g fast potatis
1 vitlöksklyfta
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 citron
1 kruka basilika
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 dl urkärnade svarta oliver
1/2 dl soltorkad tomatcrème
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
ca 5 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2554 KJ / 609 kCal
Fett16 g
Salt3.7 g
Kolhydrater55 g
Protein58 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Marie! Det är en mild och aromrik creme med mustig smak från soltorkade tomater och kryddor. Färdig att använda på smörgås, bruschetta, crostini, till pasta, stekt eller grillat kött, fisk, kyckling, i salladsdressing, till kokt potatis, kokta grönsaker, bönor, pizza mm. Använd som den är eller späd med olivolja. Hoppas det smakar!
Redaktionen
2014-01-20Vad är soltorkad tomatcreme?
Marie
2014-01-16