Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spätta med tomat och basilika

Fisk är gott, men med väl valda ingredienser får fisksmaken verkligen komma till sin rätta. Här är det citron, basilika, oliver och tomatkräm som sätter piff på middagen. Med frasiga panerade rödspättafiléer och pressad potatis kan det inte bli annat än succé.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skala och skiva vitlöken tunt. Ansa och finstrimla salladslöken. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Strimla basilikabladen och dela tomaterna i halvor.
  4. Hetta upp olivoljan i en kastrull, fräs vitlök och salladslök ca 1 minut utan att löken tar färg. Blanda ner citronsaften och skal, basilika, tomater, oliver, tomatcrème och vatten. Låt det bli varmt och ta av från värmen.
  5. Salta och peppra fisken. Vänd den i mjölet. Stek fisken i omgångar i matfettet i en stekpanna.
  6. Pressa potatisen, värm upp tomatskyn och servera den med fisken.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rödspättafiléer
  • 900 g fast potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 citron
  • 1 kruka basilika
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1/2 dl soltorkad tomatcrème
  • 1/2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • ca 5 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2237 kJ / 533 kCal