Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Purjofylld spätta med oliver och tomat

Purjofylld spätta med oliver och tomat är en enkel fiskrätt med mycket smak som du serverar med klyftad kokt potatis. Rödspättafiléerna får en fin smak av purjolök innan filéerna läggs samman med tomater och skivade oliver. Fisk och potatis klart!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka potatisklyftorna mjuka i lättsaltat vatten. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda och krydda dem med salt och mald vitpeppar.
  2. Skölj, ansa och skär purjon i strimlor. Fördela purjostrimlorna på spättan och vik ihop till börsar. Lägg spättan i en traktörpanna. Skölj och skär tomaterna i skivor. Lägg tomatskivorna på fisken och häll på vatten. Droppa över olivolja. Låt koka under lock ca 5 minuter.
  3. Skiva oliverna och strö dem över fisk och tomater. Låt potatisen rinna av. Servera fisken med potatisklyftor, bröd och gärna en klick lätt crème fraiche smaksatt med pressad vitlök.

Tips

Byt ut vattnet som fisken kokat i mot vitt vin eller matlagningsvin och krydda med 1/2 paket (à 1/2 g) saffran så får du en riktig festfisk (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 600 g rödspättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 1 purjolök
  • 4 tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 20 gröna oliver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2137 kJ / 511 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden