Purjofylld spätta med oliver och tomat
Purjofylld spätta med oliver och tomat är en enkel fiskrätt med mycket smak som du serverar med klyftad kokt potatis. Rödspättafiléerna får en fin smak av purjolök innan filéerna läggs samman med tomater och skivade oliver. Fisk och potatis klart!
Ingredienser
4 portioner
8 - 10 potatisar
600 g rödspättafiléer
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 purjolök
4 tomater
2 dl vatten
1 msk olivolja
20 gröna oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1800 KJ / 432 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer