Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel

Spröd mandelstekt spätta ger inte bara god crisp utan även en fantastisk smak från rostad mandel. Serveras med gräddkokt fänkål med smak av körvel, kokt potatis och fräsch cosmopolitansallad. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018

Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Gräddkokt fänkål

1 fänkål
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 kruka körvel
salt
peppar

Mandelstekt spätta

50 g mandelspån
1 dl ströbröd
2 ägg
ca 600 g rödspättafilé
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör

Till servering

1/2 cosmopolitansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3244 KJ / 775 kCal
Fett38 g
Salt2.5 g
Kolhydrater57 g
Protein47 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Örtpanerad rödspätta med currysallad
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spättafilé med sallad
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättabörsar med banan och tomat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad rödspätta på rågbröd
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spätta med tomat och basilika
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga