Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel

1
0
Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel

Spröd mandelstekt spätta ger inte bara god crisp utan även en fantastisk smak från rostad mandel. Serveras med gräddkokt fänkål med smak av körvel, kokt potatis och fräsch cosmopolitansallad. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018

Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Gräddkokt fänkål

1
fänkål
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1
kruka körvel
-
salt
-
peppar

Mandelstekt spätta

50 g
mandelspån
1 dl
ströbröd
2
ägg
ca 600 g
rödspättafilé
1/2 dl
vetemjöl
2 msk
smör

Till servering

1/2
cosmopolitansallad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd, byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, mjölkdryck och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Om man vill ha en tjockare sås till fänkålen, red med majsstärkelse.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3244 KJ / 775 kCal
Fett 38 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 57 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept