Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel
Spröd mandelstekt spätta ger inte bara god crisp utan även en fantastisk smak från rostad mandel. Serveras med gräddkokt fänkål med smak av körvel, kokt potatis och fräsch cosmopolitansallad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Gräddkokt fänkål
1 fänkål
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 kruka körvel
salt
peppar
Mandelstekt spätta
50 g mandelspån
1 dl ströbröd
2 ägg
ca 600 g rödspättafilé
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör
Till servering
1/2 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3244 KJ / 775 kCal
Fett38 g
Salt2.5 g
Kolhydrater57 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer