Spätta meunière med oliver och salvia

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Spätta meunière med oliver och salvia

Spätta meunière är ett klassiskt- och gott fiskrecept som vi denna gång valt att piffa upp med tillbehör som vitlöks- och citrondoftande olivsky och lätt pepprig salvia. Modernt och delikat!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2013

Spätta meunière med oliver och salvia

Ingredienser

4 portioner
600 g  rödspättafiléer
900 g  fast potatis
1   vitlöksklyfta
1/2   purjolök
1   citron
1   kruka salvia
250 g  körsbärstomater
1 msk  olivolja
1 dl  urkärnade svarta oliver
1/2 dl  vatten
salt och svartpeppar
ca 5 msk  vetemjöl
2 msk  smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Barnknepet: låt barnen vara med och panera fisken!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1964 KJ / 471 kCal
Fett13.6 g
Kolhydrater49.1 g
Protein33.6 g

Testa liknande recept

Purjofylld spätta med oliver och tomat
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscous med stekt spätta
Betyg 0 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Peters magiska rödspätta
Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spätta med tomat och basilika
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättafiléer med räkor
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga