Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spätta meunière med oliver och salvia

Spätta meunière är ett klassiskt- och gott fiskrecept som vi denna gång valt att piffa upp med tillbehör som vitlöks- och citrondoftande olivsky och lätt pepprig salvia. Modernt och delikat!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skala och skiva vitlöken tunt. Ansa och finstrimla purjolöken och riv skalet av citronen. Strimla salviabladen och dela tomaterna i halvor.
  4. Hetta upp olivoljan i stekpannan, fräs citronskal, vitlök och purjolök ca 1 minut utan att löken tar färg. Pressa över citronsaften och blanda ner salvia, tomater, oliver och vatten. Låt det bli varmt.
  5. Blanda 1 1/2 tsk salt, 2 krm nymald svartpeppar och vetemjöl. Vänd fisken i mjölblandningen och stek den i en stekpanna i matfettet.
  6. Pressa potatisen och servera den med fisken och skeda över olivskyn.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Barnknepet: låt barnen vara med och panera fisken!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g rödspättafiléer
  • 900 g fast potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 purjolök
  • 1 citron
  • 1 kruka salvia
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1/2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • ca 5 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1964 kJ / 471 kCal