Spätta med tomat och basilika

Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Spätta med tomat och basilika

Fisk är gott, men med väl valda ingredienser får fisksmaken verkligen komma till sin rätta. Här är det citron, basilika, oliver och tomatkräm som sätter piff på middagen. Med frasiga panerade rödspättafiléer och pressad potatis kan det inte bli annat än succé.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2014

Spätta med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafiléer
900 g fast potatis
1 vitlöksklyfta
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 citron
1 kruka basilika
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 dl urkärnade svarta oliver
1/2 dl soltorkad tomatcrème
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
ca 5 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej Marie! Det är en mild och aromrik creme med mustig smak från soltorkade tomater och kryddor. Färdig att använda på smörgås, bruschetta, crostini, till pasta, stekt eller grillat kött, fisk, kyckling, i salladsdressing, till kokt potatis, kokta grönsaker, bönor, pizza mm. Använd som den är eller späd med olivolja. Hoppas det smakar!

    Ica-köket

  • Vad är soltorkad tomatcreme?

    Marie

Näringsvärde per portion

Energi2554 KJ / 609 kCal
Fett16 g
Salt3.7 g
Kolhydrater55 g
Protein58 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödspätta meunière
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Smörrebröd med panerad rödspätta
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad