Spätta med remouladsås

Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Spätta med remouladsås

Stekt rödspätta med remouladsås är ett säkert kort till vardags. En snabblagad fiskrätt som alla gillar, med eller utan den krämiga såsen gjord på pickles och smetana. Serveras på klassiskt vis med kokt potatis och grönsaker.

Spätta med remouladsås

Ingredienser

4 portioner
600 g rödspätta
900 g potatis
1 förp pickles (à 390 g)
2 dl smetana
4 morötter

Att ha hemma

salt
peppar
1 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Fisk är gott men remouladsåsen var inte god. Väldigt syrlig smak från smetanan. Blandade i både dijon och majo för att balansera upp såsen.

    Daniel

Näringsvärde per portion

Energi2414 KJ / 573 kCal
Fett25 g
Salt2.91 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödspätta med gurkröra
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt spätta med remouladyoghurt
    Betyg 2.6 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spätta meunière med tartarsås
    Betyg 3.1 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt spätta med citronsås
    Betyg 4.4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad