Panerad spätta med räksås
Ikväll bjuds det på en klassisk husmansrätt för stora och små. Den panerade rödspättan steks tills den är gyllene och frasig och serveras med ångande nykokt potatis och en smarrig räksås. Garnera med krispiga gurkstavar och njut. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Räksås
1 burk räkor i lake (à 360 g)
2 dl gräddfil
2 msk chilisås eller ketchup
1 tsk senap
salt
peppar
1 gurka
Rödspetta
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
400 g rödspätta
2 ägg
3 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3061 KJ / 732 kCal
Fett21.4 g
Salt2.11 g
Kolhydrater87.1 g
Protein43.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sandefjordsås är outstanding till fisk och sparris.
Björn
2024-06-28Tips på annan sås än räksås?
Penélope
2024-01-21Mycket bra recepy
Kjell åke
2021-05-15