Panerad spätta med räksås
Ikväll bjuds det på en klassisk husmansrätt för stora och små. Den panerade rödspättan steks tills den är gyllene och frasig och serveras med ångande nykokt potatis och en smarrig räksås. Garnera med krispiga gurkstavar och njut. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017
Ingredienser
Räksås
Rödspetta
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: utelslut äggen och panera enbart i mjöl.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sandefjordsås är outstanding till fisk och sparris.
Björn
2024-06-28Tips på annan sås än räksås?
Penélope
2024-01-21Mycket bra recepy
Kjell åke
2021-05-15