Panerad spätta med räksås

12
1
Panerad spätta med räksås

Ikväll bjuds det på en klassisk husmansrätt för stora och små. Den panerade rödspättan steks tills den är gyllene och frasig och serveras med ångande nykokt potatis och en smarrig räksås. Garnera med krispiga gurkstavar och njut. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Panerad spätta med räksås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Räksås

1
burk räkor i lake (à 360 g)
2 dl
gräddfil
2 msk
chilisås eller ketchup
1 tsk
senap
-
salt och peppar
1
gurka

Rödspetta

2 dl
vetemjöl
2 dl
ströbröd
400 g
rödspätta
2
ägg
3 msk
smör eller margarin

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: utelslut äggen och panera enbart i mjöl.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Snabbare? Vänd spättan i enbart mjöl.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Kjell

9/11/2019

Inköpslistan i telefonen är fantastisk. 10 poäng av 10 möjliga. Tack

Redaktionen ICAse

9/11/2019

Hej Kjell! Kul att du också gillar den! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3061 KJ / 732 kCal
Fett 21.4 g
Salt 2.11 g
Kolhydrater 87.1 g
Protein 43.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept