Spätta med gräddkokt kålrabbi och syrad lök

2
0
Spätta med gräddkokt kålrabbi och syrad lök

Härligt salt rödspätta serveras här med en krämig kålrabbisallad som fått koka ihop med matlagningsgrädde och citron. Som om inte det vore nog toppas rätten med syrad lök. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Spätta med gräddkokt kålrabbi och syrad lök

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Syrad lök

1 tsk
ättiksprit 12 %
2 tsk
strösocker
1 msk
vatten
1
rödlök

Kålrabbi

1
kålrabbi (à ca 300 g)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
-
salt
-
peppar
1
citron

Spätta

600 g
spättafilé
1 dl
vetemjöl
1 msk
smör eller margarin

Till garnering

1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Vänd spättan i lite hackad dill, torkad eller fryst, innan den mjölas.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2492 KJ / 595 kCal
Fett 14 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 64 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept