Härligt salt rödspätta serveras här med en krämig kålrabbisallad som fått koka ihop med matlagningsgrädde och citron. Som om inte det vore nog toppas rätten med syrad lök. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Bättre med vispgrädde till kålrabbin som blev riktigt god (och vill man inte ha så fet grädde kan man späda den med röd mjölk). Och rödlöken blir godare om den syras lite längre. Vi plussade med smörstekta kantareller för att få en fullpoängare!
Roger
2022-09-10