Spätta meunière med dillsås och picklad gurka
Att vända fisken i mjöl innan den snabbt steks på ger den perfekta ytan, och inte är det särskilt svårt! Avnjut med lent mos, picklad gurka och självklart lite dillsås!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Sås
1/2 silverlök
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 förp färsk dill (à 20 g)
Gurka
1/2 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 gurka
lite dill
Spätta
600 g spättafilé
1/2 dl vetemjöl
1 msk smör
Till servering
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2732 KJ / 652 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein42 g
Kommentar
Nä, det här var verkligen inte värt besväret och disken. Följde tyvärr receptet istället för att bedöma själv så moset blev som soppa som blev ännu lösare när den rinniga (trots en halvtimmes reducering) såsen kom på tallriken.
Christina
2021-11-20