Spätta meunière med dillsås och picklad gurka

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Spätta meunière med dillsås och picklad gurka

Att vända fisken i mjöl innan den snabbt steks på ger den perfekta ytan, och inte är det särskilt svårt! Avnjut med lent mos, picklad gurka och självklart lite dillsås!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022

Spätta meunière med dillsås och picklad gurka

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar

Sås

1/2 silverlök
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 förp färsk dill (à 20 g)

Gurka

1/2 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 gurka
lite dill

Spätta

600 g spättafilé
1/2 dl vetemjöl
1 msk smör

Till servering

65 g röd mangold

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Nä, det här var verkligen inte värt besväret och disken. Följde tyvärr receptet istället för att bedöma själv så moset blev som soppa som blev ännu lösare när den rinniga (trots en halvtimmes reducering) såsen kom på tallriken.

Christina

2021-11-20

Näringsvärde per portion

Energi2732 KJ / 652 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Fiskwok med senapssås
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med gräddkokt kålrabbi och syrad lök
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättarullar med grön sås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronfyllda spättafiléer
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtpanerad spättafilé
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tapenadefyllda spättafiléer
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga