Spätta meunière med dillsås och picklad gurka

2
1
Spätta meunière med dillsås och picklad gurka

Att vända fisken i mjöl innan den snabbt steks på ger den perfekta ytan, och inte är det särskilt svårt! Avnjut med lent mos, picklad gurka och självklart lite dillsås!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021

Spätta meunière med dillsås och picklad gurka

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar

Sås

1/2 silverlök
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 förp färsk dill (à 20 g)

Gurka

1/2 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 gurka
lite dill

Spätta

600 g spättafilé
1/2 dl vetemjöl
1 msk smör

Till servering

65 g röd mangold

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Christina

2021-11-20

Nä, det här var verkligen inte värt besväret och disken. Följde tyvärr receptet istället för att bedöma själv så moset blev som soppa som blev ännu lösare när den rinniga (trots en halvtimmes reducering) såsen kom på tallriken.

Näringsvärde per portion

Energi 2732 KJ / 652 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept