Rödspätta med rädisor och gurka
Frasig fisk med sötsyrliga grönsaker som du snabbt och enkelt lägger in själv i din egen lag av ättika, socker och salt. Rödspättan panerar du lätt i mjöl innan du steker snabbt. Servera med kokt potatis och en klick crème fraiche.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspätta
900 g potatis
2 msk ättiksprit
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 gurka
125 g rädisor
1 dl vetemjöl
salt och peppar
2 msk smör eller margarin
2 dl crème fraiche dill/havssalt/citron
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd laktosfri crème fraiche och krydda med dill och citron.
Gör mjökproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller sour supreme (innehåller soja) och krydda med dill och citron.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2908 KJ / 694 kCal
Fett26 g
Kolhydrater61.8 g
Protein49.7 g
Kommentarer