Rödspätta med rädisor och gurka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödspätta med rädisor och gurka

Frasig fisk med sötsyrliga grönsaker som du snabbt och enkelt lägger in själv i din egen lag av ättika, socker och salt. Rödspättan panerar du lätt i mjöl innan du steker snabbt. Servera med kokt potatis och en klick crème fraiche.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina rödspättan.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Blanda ättiksprit, socker och salt i en bunke och rör tills sockret löst sig. Skala och skiva gurkan tunt. Skiva rädisorna. Lägg ner grönsakerna i ättikslagen. Låt stå en stund och vänd runt då och då.
  4. Häll ut mjölet på en tallrik. Krydda spättafiléerna med salt och peppar och vänd i mjölet. Stek dem i matfettet någon minut på varje sida.
  5. Servera spättan med rädisor, gurka, potatis och crème fraiche.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd laktosfri crème fraiche och krydda med dill och citron.
Gör mjökproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller sour supreme (innehåller soja) och krydda med dill och citron.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rödspätta
  • 900 g potatis
  • 2 msk ättiksprit
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 gurka
  • 125 g rädisor
  • 1 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl crème fraiche dill/havssalt/citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2908 kJ / 694 kCal