Sparrissoppa

Grön sparrissoppa är en krämig, lyxig, och enkel förrätt som passar lika bra till vardag som fest. Välj färsk eller fryst sparris då båda sorterna fungerar lika bra. Den godaste sparrissoppan gör du tillsammans med vin, potatis och grädde. Soppan får en fin färg av den gröna sparrisen och har en mild och god smak.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1309 KJ / 313 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g
Kommentarer
20 stSuper god soppa den blir det flera gånger utav. Y-B
Ylva-britt
Soppan är god. Vi åt sparristopparna råa då vi ansåg att de var goda som de var.
Mervi
Vuxna och barn tyckte om den. Supergott.
Mustafa
Helt underbar
Jörgen
Det står inte när man ska lägga i sparrisstjälkarna ( i bitar)
Anita
Hej Anita! När du kokat buljong och grädde i 10 minuter ska du lägga ner sparrisen. Lycka till. Hälsningar Tove
ICA-köket
Ett tips är att om man har möjlighet att köra sparrisen utan knoppar i sous vide på 30 minuter i 90 grader celsius och knopparn för sig själv 25 minuter i 25 grader celsius i sous vide. Lägga i sparris stjälkarna samt spadet sist och mixa allt och till sist slänga i knopparna samt spadet. Man får riktigt kraftig sparris smak då.
Michael
Ett tips…vissa sparrisodlare säljer speciell soppsparris lite billigare.
Britt-mari
När man halverar receptet så minskas inte potatisen?
Ulla
Hej Ulla! Jo, men det blir väl 1/2 potatis (som hel väger 80 gram)? Alltså ska du ta 40 gram ungefär. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
En återkommande favorit hemma hos oss. Serverar med nybakat bröd och olika pålägg!
Robin
Jag gör soppa med alla avbrutna bottenbitar jag samlat under året. Blir lite trådigt när man mixar, men det får man plocka av stavmixern några ggr. Smaksätt gärna med lite chili. Återanvändning.
Henrik