Sparrissoppa

Betyg 4.6 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Sparrissoppa

Grön sparrissoppa är en krämig, lyxig, och enkel förrätt som passar lika bra till vardag som fest. Välj färsk eller fryst sparris då båda sorterna fungerar lika bra. Den godaste sparrissoppan gör du tillsammans med vin, potatis och grädde. Soppan får en fin färg av den gröna sparrisen och har en mild och god smak.

Sparrissoppa

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 potatis (à ca 80 g)
350 g färsk eller fryst grön sparris
2 msk smör
1 dl vitt vin
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

20 st
  • Super god soppa den blir det flera gånger utav. Y-B

    Ylva-britt

  • Soppan är god. Vi åt sparristopparna råa då vi ansåg att de var goda som de var.

    Mervi

  • Vuxna och barn tyckte om den. Supergott.

    Mustafa

  • Helt underbar

    Jörgen

  • Det står inte när man ska lägga i sparrisstjälkarna ( i bitar)

    Anita

    Hej Anita! När du kokat buljong och grädde i 10 minuter ska du lägga ner sparrisen. Lycka till. Hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Ett tips är att om man har möjlighet att köra sparrisen utan knoppar i sous vide på 30 minuter i 90 grader celsius och knopparn för sig själv 25 minuter i 25 grader celsius i sous vide. Lägga i sparris stjälkarna samt spadet sist och mixa allt och till sist slänga i knopparna samt spadet. Man får riktigt kraftig sparris smak då.

    Michael

  • Ett tips…vissa sparrisodlare säljer speciell soppsparris lite billigare.

    Britt-mari

  • När man halverar receptet så minskas inte potatisen?

    Ulla

    Hej Ulla! Jo, men det blir väl 1/2 potatis (som hel väger 80 gram)? Alltså ska du ta 40 gram ungefär. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • En återkommande favorit hemma hos oss. Serverar med nybakat bröd och olika pålägg!

    Robin

  • Jag gör soppa med alla avbrutna bottenbitar jag samlat under året. Blir lite trådigt när man mixar, men det får man plocka av stavmixern några ggr. Smaksätt gärna med lite chili. Återanvändning.

    Henrik

Näringsvärde per portion

Energi1309 KJ / 313 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Ravioli med knäckekrisp
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sparris med ramslökssmör
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad