Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN |

Caesarsallad med lax och sparris

Rostad lax och stekt sparris utgör grunden i denna lite annorlunda caesarsallad som toppas med krispiga krutonger och en smakrik dressing med basilika och parmesan. En god och somrig måltid som mättar hungriga magar!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär brödet i tärningar och lägg på en plåt. Rosta i mitten av ugnen tills det får fin färg, ca 10 min.
  3. Blanda Basilikakrämen med parmesanost. Späd ev med lite vatten.
  4. Skär bort nedre delen av sparrisen och skär resten i ca 5 cm långa bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sparrisen på hög värme tills den mjuknar lite, ca 3 minuter. Krydda med salt.
  5. Bryt eller skär salladsbladen i bitar och blanda med såsen. Vänd ner Enkel lax i ugn, krutonger och sparris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och osten.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche, färskost och parmesan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konsercerveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Tillsätt
  • 4 skivor levain- eller lantbröd
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 knippen grön sparris (à 250 g)
  • 2 tsk olivolja
  • 2 romansallad (à 200 g)
  • salt
Redan färdigt
  • 1/3 sats basilika kräm (se länk i steg 3)
  • 1/3 sats enkel lax i ugn (se länk i steg 5)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer