Caesarsallad med lax och sparris

8
0
Caesarsallad med lax och sparris

Ugnsbakad lax och stekt sparris utgör grunden i denna lite annorlunda caesarsallad som toppas med krispiga krutonger och en smakrik dressing med basilika och parmesan. En god och somrig måltid som mättar hungriga magar!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Caesarsallad med lax och sparris

Ingredienser

4 portioner

Tillsätt

4 skivor levain- eller lantbröd
1 dl finriven parmesan
2 knippen grön sparris (à 250 g)
2 tsk olivolja
salt
2 romansallad (à 200 g)

Redan färdigt

1/3 sats basilika kräm (se länk i steg 3)
1/3 sats enkel lax i ugn (se länk i steg 5)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i basilikakrämen.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer