Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Sparrissallad med bönor, senap och dragon

(4)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett snyggt och fräscht tillbehör till sommarens grillning. De spröda rödvita rädisorna och det knapriga baconet är ett perfekt inslag i sparrissalladen med bönor som är smaksatt med dijonsenap och dragon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g färska bönor t ex skär- och vaxbönor
  • 8 gröna sparrisar
  • 8 rädisor
  • 140 g bacon
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka dragon
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa bönorna och skär bort den nedre delen av sparrisen. Koka dem var för sig i saltat vatten och spola dem kalla. Skär dem i mindre bitar.
  2. Skiva rädisorna tunt.
  3. Skär bacon i tunna strimlor och stek dem knapriga i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Blanda senap med vinäger och olja, smaksätt med salt och peppar.
  5. Blanda grönsakerna med dressingen och strö över bacon och plockade dragonblad.

För alla

Salladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde
Per portion

Energi
865 kJ / 207 kCal
Läs mer om näringsvärden