Sparrisrisotto med halstrad lax

12
2
Sparrisrisotto med halstrad lax

Ett festligt recept på hänförande sparrisrisotto med halstrad lax, sockerärter, färsk grön sparris och parmesanflarn. Den krämiga risotton passar perfekt ihop med den stekta, lite salta laxen och detta är ett recept som verkligen får det att vattnas i munnen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2013

Sparrisrisotto med halstrad lax

Ingredienser

4 portioner

Sparrisrisotto

1 1/2 l vatten
4 msk kycklingfond
1 gul lök
1 msk olja
3 dl arborioris
1 tsk timjan
rivet skal av 1 citron
salt och peppar
75 g sockerärtor
250 g färsk grön sparris
50 g parmesanflarn
600 g färsk lax

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Maria

2021-05-05

Jättegott! Behövdes inte så mycket vätska som receptet angav.

Emil

2013-05-02

Supergod!

Näringsvärde per portion

Energi 2807 KJ / 671 kCal
Fett 30 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 52 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden