Sparrisrisotto med halstrad lax
Ett festligt recept på hänförande sparrisrisotto med halstrad lax, sockerärter, färsk grön sparris och parmesanflarn. Den krämiga risotton passar perfekt ihop med den stekta, lite salta laxen och detta är ett recept som verkligen får det att vattnas i munnen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2013
Ingredienser
4 portioner
Sparrisrisotto
1 1/2 l vatten
4 msk kycklingfond
1 gul lök
1 msk olja
3 dl arborioris
1 tsk timjan
rivet skal av 1 citron
salt
peppar
75 g sockerärtor
250 g färsk grön sparris
50 g parmesanflarn
600 g färsk lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2807 KJ / 671 kCal
Fett30 g
Salt2.4 g
Kolhydrater52 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Behövdes inte så mycket vätska som receptet angav.
Maria
2021-05-05Supergod!
Emil
2013-05-02