Risotto med sojabönor och gremolata

43
4 Klimatsmart
Risotto med sojabönor och gremolata

Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak av grönsaksbuljong och parmesan, och sojabönor ger ett härligt tuggmotstånd.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016

Risotto med sojabönor och gremolata

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
gul lök
1 msk
olivolja
3 dl
arborioris
-
peppar
250 g
sojabönor
95 g
parmesanflarn

Gremolata

1/2
citron
1/2
kruka persilja
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
-
salt
250 g
körsbärstomater
65 g
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Ulrika

1/24/2020

Mycket bra recept på risotton. Byter ibland ut 3dl av buljongen mot vitt vin.

Anna-carin

2/23/2019

Mycket gott! Även utan gremolatan.

Malin

12/25/2016

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2703 KJ / 647 kCal
Fett 22 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 84 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept