Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Risotto med sojabönor och gremolata

Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak av grönsaksbuljong och parmesan, och sojabönor ger ett härligt tuggmotstånd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Risotto: Tina sojabönorna.
  2. Koka upp buljongen och håll den varm.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den i olivoljan i en kastrull tills den är mjuk.
  4. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut under omrörning. Tillsätt lite buljong i taget och rör om under tiden tills riset är kokt men har tuggmotstånd. Smaka av med peppar. Rör ner sojabönorna och låt bli varma.
  5. Gremolata: Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Finhacka persiljan, skala och riv vitlöksklyftan och blanda allt. Rör ner olivoljan och salta. Dela tomaterna och blanda dem med gremolatan.
  6. Rör ner hälften av parmesanflarnen i risotton när riset är färdigt. Låt den inte koka upp därefter.
  7. Servera risotton med gremolatan, rucolan och resten av parmesanen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Risotto
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • peppar
  • 250 g sojabönor
  • 95 g parmesanflarn
Gremolata
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2244 kJ / 538 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer