Risotto med sojabönor och gremolata

46
4
Risotto med sojabönor och gremolata

Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak av grönsaksbuljong och parmesan, och sojabönor ger ett härligt tuggmotstånd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016

Risotto med sojabönor och gremolata

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 gul lök
1 msk olivolja
3 dl arborioris
peppar
250 g sojabönor
95 g parmesanflarn

Gremolata

1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt
250 g körsbärstomater
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Ulrika

2020-01-24

Mycket bra recept på risotton. Byter ibland ut 3dl av buljongen mot vitt vin.

Anna-carin

2019-02-23

Mycket gott! Även utan gremolatan.

Malin

2016-12-25

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2703 KJ / 647 kCal
Fett 22 g
Salt 17 g
Kolhydrater 84 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden