Risotto med sojabönor och gremolata
Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak av grönsaksbuljong och parmesan, och sojabönor ger ett härligt tuggmotstånd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016
Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 gul lök
1 msk olivolja
3 dl arborioris
peppar
250 g sojabönor
95 g parmesanflarn
Gremolata
1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt
250 g körsbärstomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2703 KJ / 647 kCal
Fett22 g
Salt1.7 g
Kolhydrater84 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket bra recept på risotton. Byter ibland ut 3dl av buljongen mot vitt vin.
Ulrika
2020-01-24Mycket gott! Även utan gremolatan.
Anna-carin
2019-02-23Supergott!
Malin
2016-12-25