Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås

Hur skönt är det inte med enkla pastarätter som i princip lagar sig självt? Upphackade grönsaker steks för sig innan den salta tapenaden med den lena matlagningsgrädden hälls i för att kokas samman. Ät hela pastarätten tillsammans med en härlig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2024

Ingredienser
4 portioner
Pasta
1 zucchini (à 300 g)
250 g grön sparris
4 port pasta (gärna pappardelle)
1 msk olivolja
130 g tapenade soltorkad tomat
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Sallad
250 g körsbärstomater
65 g rucola
100 g gran gustoso (ost)
1 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2969 KJ / 709 kCal
Fett36 g
Salt2.4 g
Kolhydrater64 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
35 stGott!
Maria
Väldigt enkelt,och väldigt gott!
Alexandra
Mycket gott!!
Jonathan
Jättegott och enkelt recept! Jag brukar dubbla tapenaden och grädden och även ha i lite mer kryddor av valfri sort.
Julia
Gott! Jag mixade vanliga soltorkade tomater med lite av dess olja istället för färdig tapenade. Sen hade jag i lite vitt vin för syrans skull.
Rebecca
Jättegott! Lagat två gånger, andra gången lade vi till chili, vitlök + vitt vin enligt en kommentar ovan. Skippade zucchinin då det blev lite för mycket och tog halverade körsbärstomater istället - mycket bättre!
Lisa
Wow så gott. Ja la till sambal, vitlök, chilipeppar och en liten skvätt vitt vin. Det här är en ny favorit hos mig.
Åse
La till vitlök och bacon. Blev mycket gott!
Johanna
Mycket gott och snabblagat. La till lite kryddor och vitlök.
Annikka
Mycket gott när man hottade upp med lite chilin och vitlök Yvonne
Yvonne