Sparris med vitlök- och persiljepappardelle

9
0 Klimatsmart
Sparris med vitlök- och persiljepappardelle

En god och snabblagad pastarätt med färgsprakande vårprimörer. Sparris, morötter och mild salladslök får sällskap av en krämig gräddsås. Blanda ihop allt med pappardellen och ät er mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Sparris med vitlök- och persiljepappardelle

Ingredienser

4 portioner
1 dl
pumpakärnor

Sås

250 g
grön sparris
-
påse salladslök (à 125 g)
3
morötter
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
-
salt och peppar
1 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
2 dl
vispgrädde
1 dl
kokvatten från pastan
1/2
kruka persilja

Pasta

4
port färsk pappardelle med vitlök och persilja
150 g
salladsärtor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2855 KJ / 682 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept