Sparris med vitlök- och persiljepappardelle
![Sparris med vitlök- och persiljepappardelle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159915/cf_259/sparris_med_vitlok-_och_persiljepappardelle.jpg)
En god och snabblagad pastarätt med färgsprakande vårprimörer. Sparris, morötter och mild salladslök får sällskap av en krämig gräddsås. Blanda ihop allt med pappardellen och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017
![Sparris med vitlök- och persiljepappardelle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159915/cf_259/sparris_med_vitlok-_och_persiljepappardelle.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl pumpakärnor
Sås
250 g grön sparris
påse salladslök (à 125 g)
3 morötter
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 dl kokvatten från pastan
1/2 kruka persilja
Pasta
4 port färsk pappardelle med vitlök och persilja
150 g salladsärtor
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2855 KJ / 682 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott!
Per
2022-08-03