Sparris med vitlök- och persiljepappardelle

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
1Klimatsmart
Sparris med vitlök- och persiljepappardelle

En god och snabblagad pastarätt med färgsprakande vårprimörer. Sparris, morötter och mild salladslök får sällskap av en krämig gräddsås. Blanda ihop allt med pappardellen och ät er mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Sparris med vitlök- och persiljepappardelle

Ingredienser

4 portioner
1 dl pumpakärnor

Sås

250 g grön sparris
påse salladslök (à 125 g)
3 morötter
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 dl kokvatten från pastan
1/2 kruka persilja

Pasta

4 port färsk pappardelle med vitlök och persilja
150 g salladsärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Jättegott!

Per

2022-08-03

Näringsvärde per portion

Energi2855 KJ / 682 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sommarpasta med sparris och dill
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta arrabbiata med linser och sparris
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pappardelle med svamp, persilja och vitlök
Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandel- och linsbollar med pappardelle
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salsiccia med bönpasta och zuccini
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga