Sparris med vitlök- och persiljepappardelle
En god och snabblagad pastarätt med färgsprakande vårprimörer. Sparris, morötter och mild salladslök får sällskap av en krämig gräddsås. Blanda ihop allt med pappardellen och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017
Ingredienser
4 portioner
1 dl pumpakärnor
Sås
250 g grön sparris
påse salladslök (à 125 g)
3 morötter
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 dl kokvatten från pastan
1/2 kruka persilja
Pasta
4 port färsk pappardelle med vitlök och persilja
150 g salladsärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2855 KJ / 682 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott!
Per
2022-08-03