Kalljäst butterkaka med tapenade

1
0
Kalljäst butterkaka med tapenade

Salt butterkaka med krämig färskostfyllning och olivröran tapenade! Finfin till en soppa eller sallad. Degen ska jäsa långsamt i kylen över natten, så förbered dagen innan du tänker servera.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Kalljäst butterkaka med tapenade

Ingredienser

2 st
25 g
färsk jäst
6 dl
kallt vatten
2 msk
finrivet citronskal
0.5 msk
salt
13 dl
vetemjöl special (13 dl motsvarar 780 g)
400 g
färskost med örtsmak (av cream cheesetyp)
2
burkar tapenade (à 130 g)
1
ägg
4 msk
pumpakärnor

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning och smaksätt med örter.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk istället.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 10010 KJ / 2388 kCal
Fett 100 g
Salt 12.06 g
Kolhydrater 303 g
Protein 56 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept