Kalljäst butterkaka med tapenade

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kalljäst butterkaka med tapenade

Salt butterkaka med krämig färskostfyllning och olivröran tapenade! Finfin till en soppa eller sallad. Degen ska jäsa långsamt i kylen över natten, så förbered dagen innan du tänker servera.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Kalljäst butterkaka med tapenade

Ingredienser

2 st
25 g  färsk jäst
6 dl  kallt vatten
2 msk  finrivet citronskal
1/2 msk  salt
13 dl  vetemjöl special (13 dl motsvarar 780 g)
400 g  färskost med örtsmak (av cream cheesetyp)
2   burkar tapenade (à 130 g)
1   ägg
4 msk  pumpakärnor

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning och smaksätt med örter.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk istället.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi10010 KJ / 2388 kCal
Fett100 g
Salt12.06 g
Kolhydrater303 g
Protein56 g

Testa liknande recept

Rödbetsbröd med tapenade
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpa- och äppelbröd i långpanna
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås
Betyg 4.4 av 5.
180 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter
Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pintxos "coca de chorizo"
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oliv- och tomatpasta med halloumi
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga