Kalljäst butterkaka med tapenade

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kalljäst butterkaka med tapenade

Salt butterkaka med krämig färskostfyllning och olivröran tapenade! Finfin till en soppa eller sallad. Degen ska jäsa långsamt i kylen över natten, så förbered dagen innan du tänker servera.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Kalljäst butterkaka med tapenade

Ingredienser

2 st
25 g  färsk jäst
6 dl  kallt vatten
2 msk  finrivet citronskal
1/2 msk  salt
13 dl  vetemjöl special (13 dl motsvarar 780 g)
400 g  färskost med örtsmak (av cream cheesetyp)
2   burkar tapenade (à 130 g)
1   ägg
4 msk  pumpakärnor

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning och smaksätt med örter.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk istället.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi10010 KJ / 2388 kCal
Fett100 g
Salt12.06 g
Kolhydrater303 g
Protein56 g

Testa liknande recept

Rödbetsbröd med tapenade
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpa- och äppelbröd i långpanna
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås
Betyg 4.4 av 5.
161 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oliv- och tomatpasta med halloumi
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sardintapenade på crostini
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pintxos "coca de chorizo"
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga