Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalljäst butterkaka med tapenade

Salt butterkaka med krämig färskostfyllning och olivröran tapenade! Finfin till en soppa eller sallad. Degen ska jäsa långsamt i kylen över natten, så förbered dagen innan du tänker servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop jäst och vatten i en bunke tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt citronskal, salt och mjöl. Kör degen i maskin 10 minuter eller knåda den för hand 15 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i kylen över natten eller minst 8 timmar.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den och dela i 2 delar (för 2 kakor). Kavla ut varje del till en ca 20x40 cm stor platta.
  4. Bred på färskosten och sedan tapenaden. Rulla ihop längs långsidan och skär rullarna i ca 12 bitar vardera.
  5. Lägg bitarna med snittytan upp i 2 formar (för 2 kakor) med löstagbar kant, ca 24 cm. Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 40 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200°C.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pumpakärnorna. 
  8. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning och smaksätt med örter.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk istället.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Ingredienser

Portioner: 2 st
  • 25 g färsk jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 2 msk finrivet citronskal
  • 1/2 msk salt
  • 13 dl vetemjöl special (13 dl motsvarar 780 g)
  • 400 g färskost med örtsmak (av cream cheesetyp)
  • 2 burkar tapenade (à 130 g)
  • 1 ägg
  • 4 msk pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 10010 kJ / 2388 kCal