Sparrispasta med dill
Vi vet alla att grönt är skönt, men denna rätt har nästan överträffat sig själv, för lyssna på det här; babygrönkål, sparris och dill. I både salladen, såsen och själva pastan hittar vi härligt gröna ingredienser som också såklart smakar gudomligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
4 portioner
Sallad
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 rödlök
200 g strimlade soltorkade tomater
1 msk rödvinsvinäger
65 g finbladig grönkål
Grönsaker och pasta
250 g grön sparris
150 g snackmorötter
500 g färsk spaghetti
Sås
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 citron (skalet)
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2626 KJ / 628 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Full pott hos oss. Bytte ut både mjölk och grädde mot Oatly imat. Kommer att göras igen. Förstår inte riktigt tidigare kommentarer att det var men smaken är som baken (;
Ingrid
2022-06-29Skippa mjölken, låt grädden koka lite längre och koka pastan det sista du gör så blir det nog bättre - bättre men inte bra. Sparrisen försvann bland alla smaker. Onödigt omständig vardagsmat!
Thed
2022-06-04Riktigt dåligt. Kändes som något en morföräldrar slängt ihop med random ingredienser den hade i skafferiet, inget hör ihop. Blev takeaway istället. 0/5
Kim
2022-05-09