Fried rice med stekt ägg

10
0
Fried rice med stekt ägg

Fried rice är en rätt du kan variera i det oändliga. Denna vegovariant av stekt ris med ägg och grönkål får massor med smak av soltorkade tomater, vitlök och sesamolja. En perfekt rätt att använda resterna till.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Fried rice med stekt ägg

Ingredienser

1 portioner
1
liten rödlök
1
finhackad vitlöksklyfta
1 msk
olja
4 dl
finstrimlad grönkål (utan stjälkar)
1 msk
strimlade soltorkade tomater i olja
1 dl
kokt råris eller quinoa
1 tsk
sesamolja
1 msk
japansk soja
-
salt
1
ägg

Till servering

srirachasås (stark chilisås)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2533 KJ / 604 kCal
Fett 30 g
Salt 6.9 g
Kolhydrater 56 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept