Fried rice med stekt ägg
Fried rice är en rätt du kan variera i det oändliga. Denna vegovariant av stekt ris med ägg och grönkål får massor med smak av soltorkade tomater, vitlök och sesamolja. En perfekt rätt att använda resterna till.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
ca 200 g strimlad svartkål, vitkål eller grönkål
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
6 dl kokt råris eller matvete
1 msk sesamolja
1/2 dl japansk soja
salt
4 ägg
1 tsk rapsolja
Till servering
srirachasås
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1334 KJ / 319 kCal
Fett12 g
Salt4 g
Kolhydrater37 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enligt receptet i Buffé så ska det vara 1 dl soltorkade tomater. Bara så att ni vet alla som vill prova! :)
Veronica
2023-03-13Tack Veronica och Karin för att ni uppmärksammade oss på detta. Vi har nu rättat receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-24Känns som det skall vara mer än 1 msk soltorkade tomater - feltryck? Ökade mängden! Valde matvete som aldrig provats förut samt grönkål. Det blev jättegott!
Karin
2023-01-06Jag ökade mängden soltorkade tomater och hävde i en del rostade sesamfrön. Oväntat gott!
Carola
2022-11-30