Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Fried rice med stekt ägg

Fried rice är en rätt du kan variera i det oändliga. Denna vegovariant av stekt ris med ägg och grönkål får massor med smak av soltorkade tomater, vitlök och sesamolja. En perfekt rätt att använda resterna till.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken fint. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs rödlöken på svag värme i olja tills den mjuknar. Tillsätt vitlök, grönkål, soltorkade tomater och fräs tills grönkålen precis mjuknat. Rör ner riset och stek ytterligare några minuter. Tillsätt sesamolja och soja. Smaka ev av med salt. 
  3. Stek ägget i lite olja. Toppa riset med det stekta ägget.
  4. Till servering: Ringla över lite sriracha.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 liten rödlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 4 dl finstrimlad grönkål (utan stjälkar)
  • 1 msk strimlade soltorkade tomater i olja
  • 1 dl kokt råris eller quinoa
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • salt
  • 1 ägg
Till servering
  • srirachasås (stark chilisås)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2533 kJ / 604 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer