Sparrispasta med dill

Vi vet alla att grönt är skönt, men denna rätt har nästan överträffat sig själv, för lyssna på det här; babygrönkål, sparris och dill. I både salladen, såsen och själva pastan hittar vi härligt gröna ingredienser som också såklart smakar gudomligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023

Ingredienser
4 portioner
Sallad
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 rödlök
200 g strimlade soltorkade tomater
1 msk rödvinsvinäger
65 g finbladig grönkål
Grönsaker och pasta
250 g grön sparris
150 g snackmorötter
500 g färsk spaghetti
Sås
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 citron (skalet)
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
Gör så här
00:02:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2626 KJ / 628 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
4 stFull pott hos oss. Bytte ut både mjölk och grädde mot Oatly imat. Kommer att göras igen. Förstår inte riktigt tidigare kommentarer att det var men smaken är som baken (;
Ingrid
Skippa mjölken, låt grädden koka lite längre och koka pastan det sista du gör så blir det nog bättre - bättre men inte bra. Sparrisen försvann bland alla smaker. Onödigt omständig vardagsmat!
Thed
Riktigt dåligt. Kändes som något en morföräldrar slängt ihop med random ingredienser den hade i skafferiet, inget hör ihop. Blev takeaway istället. 0/5
Kim