Ljummen laxsallad med havreris och sparris
Ljummen lax serveras här på en bädd av havreris, sparris och rädisor. Krydda laxen med fänkål och ringla en god olivolja, blandad med citron, över grönsakerna. En somrig sallad som även passar andra årstider.
Ingredienser
4 portioner
Sallad
4 port havreris
1 grönsaksbuljongtärning
250 g grön sparris
ca 120 g rädisor (120 g motsvarar ca 1/2 knippe)
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
4 msk olivolja
1 kruka dill
65 g finbladig grönkål eller babyspenat
Lax
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 600 g laxfilé
ca 100 g Västerbottensost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2889 KJ / 691 kCal
Fett45 g
Salt2.8 g
Kolhydrater26 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer