Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Grönkålsfärskost med pepparrot

Imponera på dina gäster med hemmagjord färskost. Mycket lättare än det låter och oerhört smaskigt. Tänk bara på att börja dagen innan genom att låta tre dl gräddfil rinna av i kylen över natten. Sen river du pepparrot och steker hackad grönkål i olja. Rör ihop allt. Klart.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll gräddfilen i ett kaffefilter eller silduk. Låt rinna av över natten i kylen (ca 8 timmar).
  2. Skölj grönkålen och låt vattnet rinna av ordentligt. Hacka den fint. 
  3. Fräs grönkålen mjuk i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Låt den bli kall.
  4. Skala och riv pepparroten. Blanda den avrunna gräddfilen med grönkål och pepparrot.
  5. Servera färskosten till mjukt- eller hårt bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl gräddfil
  • ca 50 g färsk grönkål
  • 2 tsk olja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 2 msk riven färsk pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 706 kJ / 169 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer