Grönkålsfärskost med pepparrot

Betyg 3.2 av 5.
93 personer har röstat
0
Grönkålsfärskost med pepparrot

Imponera på dina gäster med hemmagjord färskost. Mycket lättare än det låter och oerhört smaskigt. Tänk bara på att börja dagen innan genom att låta tre dl gräddfil rinna av i kylen över natten. Sen river du pepparrot och steker hackad grönkål i olja. Rör ihop allt. Klart.

Grönkålsfärskost med pepparrot

Ingredienser

6 portioner
3 dl  gräddfil
ca 50 g  färsk grönkål
2 tsk  olja
1/2 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar
2 msk  riven färsk pepparrot

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
93 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi706 KJ / 169 kCal
Fett7 g
Salt0.8 g
Kolhydrater19 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Grönkålssallad från Fjärås
Betyg 3.1 av 5.
88 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Krämig grönkålssallad med ingefära
Betyg 2.8 av 5.
67 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönkålscrème
Betyg 2.5 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkål- och parmesanchips
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råglevain med falukorv och krämig grönkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga