Grönkålsfärskost med pepparrot
Imponera på dina gäster med hemmagjord färskost. Mycket lättare än det låter och oerhört smaskigt. Tänk bara på att börja dagen innan genom att låta tre dl gräddfil rinna av i kylen över natten. Sen river du pepparrot och steker hackad grönkål i olja. Rör ihop allt. Klart.
Ingredienser
6 portioner
3 dl gräddfil
ca 50 g färsk grönkål
2 tsk olja
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
2 msk riven färsk pepparrot
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi706 KJ / 169 kCal
Fett7 g
Salt0.8 g
Kolhydrater19 g
Protein5 g
Kommentarer