Grönkålsfärskost med pepparrot

93
0
Grönkålsfärskost med pepparrot

Imponera på dina gäster med hemmagjord färskost. Mycket lättare än det låter och oerhört smaskigt. Tänk bara på att börja dagen innan genom att låta tre dl gräddfil rinna av i kylen över natten. Sen river du pepparrot och steker hackad grönkål i olja. Rör ihop allt. Klart.

Grönkålsfärskost med pepparrot

Ingredienser

6 portioner
3 dl gräddfil
ca 50 g färsk grönkål
2 tsk olja
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
2 msk riven färsk pepparrot

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

93

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 706 KJ / 169 kCal
Fett 7 g
Salt 8 g
Kolhydrater 19 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden