Sparrisgryta med dill och räkor
Fräsch och lite syrlig gryträtt med ingredienser som sparris, dill, körsbärstomater, purjolök och skalade räkor. Smakerna på grytan passar till både vardag och fest och uppskattas av de flesta. Servera tillsammans med potatis och ostgratinerade toastbröd för en riktigt mättande måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013
Ingredienser
4 portioner
200 g skalade räkor
900 g fast potatis
4 skivor toastbröd
1 1/2 dl riven ost
1/2 purjolök
2 msk olivolja
500 ml sparrissoppa
250 g körsbärstomater
2 msk hackad dill
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2103 KJ / 509 kCal
Fett17 g
Salt1.6 g
Kolhydrater63 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer