Sparrisgryta med dill och räkor

Fräsch och lite syrlig gryträtt med ingredienser som sparris, dill, körsbärstomater, purjolök och skalade räkor. Smakerna på grytan passar till både vardag och fest och uppskattas av de flesta. Servera tillsammans med potatis och ostgratinerade toastbröd för en riktigt mättande måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013

Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på soppan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i soppan.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i soppan. Uteslut osten och servera brödet rostat med lämpligt pålägg, t ex mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer