Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparrisgryta med dill och räkor

Fräsch och lite syrlig gryträtt med ingredienser som sparris, dill, körsbärstomater, purjolök och skalade räkor. Smakerna på grytan passar till både vardag och fest och uppskattas av de flesta. Servera tillsammans med potatis och ostgratinerade toastbröd för en riktigt mättande måltid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna om de är frysta.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Lägg brödet på en plåt och strö på osten. Gratinera i övre delen av ugnen 6-8 minuter. Kontrollera färgen på ytan då och då.
  5. Ansa och skiva purjolöken tunt. Fräs purjolöken i oljan i en kastrull och häll på soppan.
  6. Koka upp soppan och låt sjuda ca 5 minuter.
  7. Skär tomaterna i halvor och rör ner dem, dillen och räkorna i soppan och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera grytan med potatisen och med de ostgratinerade bröden.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på soppan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i soppan.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i soppan. Uteslut osten och servera brödet rostat med lämpligt pålägg, t ex mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g skalade räkor
  • 900 g fast potatis
  • 4 skivor toastbröd
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1/2 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 500 ml sparrissoppa
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2082 kJ / 499 kCal