Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pannkaksrulle med räkor

Aptitlig pannkaksrulle med räkor, dill och purjolök i en krämig fyllning. Denna pannkaksrulle med räkor är som en stor crêpe som du rullar ihop och skär upp i portionsbitar och serverar med en sallad till. Mycket gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Gör pannkakssmeten enligt recept Pannkakor. Smörj en långpanna (30 x 40 cm) med margarin och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Stjälp upp på ett bakplåtspapper.
  3. Skala räkorna. Skölj och hacka dillen. Skölj och finstrimla purjolöken. Blanda grädde och majsstärkelse i en kastrull och sjud tills det tjocknar. Lägg i purjon, dillen och räkorna och låt sjuda en minut. Krydda.
  4. Bred fyllningen på pannkakan. Rulla samman och skär i portionsbitar. Servera sallad till.

Tips

Räkorna kan bytas ut mot 400 g tärnad rökt skinka och dillen kan bytas ut mot persilja.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 knippe dill
  • 1/2 purjolök
  • 2 1/2 dl havrebaserad grädde
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer