Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vindoftande tagliatelle med räkor och dill

Vindoftande medelhavsinspirerad tagliatelle med räkor och dill. Parmesanost, avokado och fänkål ger ett annorlunda inslag. Utsökt rätt som i all enkelhet blir fulländad genom smakfulla råvaror.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolök och fänkål. Stek dessa mjuka i oljan.
  3. Hacka dillen. Dela, kärna ur och tärna avokadon. Grovriv parmesanen.
  4. Tillsätt dill, vin och räkor. Låt allt bli varmt.
  5. Vänd ner tagliatelle, avokado, körsbärstomater och parmesan. Krydda. Servera genast.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta (kan innehålla ägg).
Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g tagliatelle
  • 1 purjolök
  • 1 liten fänkål
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 knippe dill
  • 2 avokador
  • 100 g parmesanost
  • 1 dl vitt vin
  • ca 300 g skalade räkor (räkor i lake eller frysta)
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer