Sparris- och ostpaj

Betyg 4.6 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Sparris- och ostpaj

Västerbottensostpaj är ett måste till midsommar, kräftskiva, julbord och påsklunch. Laga en lite annorlunda variant där Västerbottensost får sällskap av sparris i fyllningen. Vårt recept ger en stor Västerbottenpaj i långpanna så att den räcker till hela sällskapet!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Sparris- och ostpaj

Ingredienser

10-12 portioner

Botten

175 g kallt smör
4 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
3 - 4 msk kallt vatten

Fyllning

5 ägg
3 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
350 g riven Västerbottensost eller t ex lagrad prästost
1 knippe grön sparris (à 250 g)

Gör så här

00:30:00
00:15:00
00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Kalas! Hade spenat i botten, sen ost, sen sparrisen. Hade, precis som föregående sagt här, cream fraish istället för mjölk samt hade i chiliflakes.

    Malin

  • Funkar den att göra i förväg och frysa in?

    Johanna

    Hej Johanna! Det går bra att frysa pajen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Fantastiskt god, jag bytte ut mjölk till cream fraish

    Carina

Näringsvärde per portion

Energi2123 KJ / 507 kCal
Fett40 g
Salt1.56 g
Kolhydrater23 g
Protein15 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Smördegssnurror med Västerbottensost
    Betyg 4.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad