Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad sötpotatis med primörhack och finriven Västerbottensost

En klassisk hasselbackspotatis men med ny twist. När smaken av sötpotatis möter Västerbottensost, pistage och chili skapas både spännande smaker och härliga färgkombinationer.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förbered sötpotatisen på samma sätt som hasselbackspotatis, genom att lägga den i en sked och skära i tunna skivor som inte går helt igenom.
  2. Pensla med olja och strö på flingsalt. Tillaga ca 25 minuter i 200 °C eller tills potatisen är mjuk. Tillsätt 100 g Västerbottensost på toppen när det är 10 minuter kvar.
  3. Pensla rapsolja över sparrisen och smaksätt med salt och peppar. Rosta bredvid sötpotatisen i ca 10 minuter.
  4. Skär sparrisen i mindre bitar och blanda med citron, chili och de hackade pistagenötterna samt olivolja och 50 g Västerbottensost. Skeda hacket över sötpotatisen vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Innehåller mjölkprotein.

Recept och bild från Västerbottensost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 små sötpotatisar
  • rapsolja
  • flingsalt
  • 150 g fint riven Västerbottensost
  • 1 bunt grön sparris
  • salt och peppar
  • 1 tvättad och fintärnad citron
  • 1 röd chili
  • 1 dl hackade pistagenötter
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1655 kJ / 395 kCal